Skocz do zawartości
SuperRzeźniK

Słuchawki nietylko do kompa!! agk,sennheiser może inne??

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję nabyć słuchawki w cenie 100-170zł

Zastanawiałem się nad jednym z produków AKG np. k55, k66.

Może Sennheisery, a może jakiś inne??

Prosze szczęśliwych posiadaczy słuchawek o wypowiedź!!

I nieszcześliwych też...

Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję nabyć słuchawki w cenie 100-170zł

Zastanawiałem się nad jednym z produków AKG np. k55, k66.

Może Sennheisery, a może jakiś inne??

Prosze szczęśliwych posiadaczy słuchawek o wypowiedź!!

I nieszcześliwych też...  

Pozdrawiam!!

akg k66

powiem tylko sa bardzo dobre a tu masz recke;)

http://www.hifi.pl/recenzje/sluchawki/akgk66.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeźnik,tak się składa że jestem posiadaczem Philipsów 890 od 10 miesięcy.Nie wiem czy miałes przyjemnośc mieć je na głowie a co dopiero śłuchać na nich czegokolwiek.

50mm przetworniki,super miękkie aksamitne gąbki kompletne odcięcie się od świata zewnętrznego i pozłacane końcówki.

Nie chce tu robic reklamy,po prostu też kupe czasu szukałem a przekonała mnie rekomendacje "HI-FI" jako słuchawek deklasujaćych znacznie wyżej postawionych przeciwników.

Nie chcesz wierzyć - idż posłuchaj choćby do MM i powiedz co usłyszałeś.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeźnik,tak się składa że jestem posiadaczem Philipsów 890 od 10 miesięcy.Nie wiem czy miałes przyjemnośc mieć je na głowie a co dopiero śłuchać na nich czegokolwiek.

50mm przetworniki,super miękkie aksamitne gąbki kompletne odcięcie się od świata zewnętrznego i pozłacane końcówki.

Nie chce tu robic reklamy,po prostu też kupe czasu szukałem a przekonała mnie rekomendacje "HI-FI" jako słuchawek deklasujaćych znacznie wyżej postawionych przeciwników.

Nie chcesz wierzyć - idż posłuchaj choćby do MM i powiedz co usłyszałeś.

pozdrawiam

i co powiesz ze nie maja basu podbitego? napewno nie sa neutralne a te k66 sa i nie mecza szczegolowosc i sterofonia bije na glowe te philipsy ale wiadomo nie sa uniwersalne tak jak i te philipsy tes akg do motywow akustycznych sie znakomicie nadaja a philipsy poprzez ten bas do hip-hopu technaiwy bluesa :P w akg bas jest skromny ale doskonale zrznicowany gora jest czysta ale rowniez jakby cofnieta leciutko a srodek jak na sluchawki za 179 rewelacja ;)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowa sprawa: Najpierw uścislic do czego będa takie słuchawki wykorzystywane.W philipsach świetnie daje się odczuc szczegółowość,i powiem Ci że dobrze rozróznione są wszystkie pasma.Owszem bas jest soczysty a przy mocniejszych akcentach np.filmowych mam suba na głowie jednak ja to lubię.Czasami zdarza mi się w nich słuchac muzyki (generalnie rozrywkowa,trochę koncertowej ) kilka godzin dziennie i jeszcze głowa mnie nie bolała.

Nie słuchałem Sennheiserów dłużej niż 40 min a Akg wcale więc nie moge krytykować. Jeśli jednak moja oipnia na temat Philipsów może pomóc to zawsze je polecę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam te AKG K66 ( tak już ze 2 lata) i za te pieniądze są warte uwagi, ale dla niektórych osób może być za słaby bas ( jest bardzo neutralny - żadnych podbić). Dla mnie te słuchawki są świetne ( w tym przedziale cenowym - słuchawek budżetowych, tutaj ok 180 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi