regul Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Byłem użytkownikiem Win XP ale to nie na możliwości mojego słabego sprzętu więc wróciłem do Win 98SE. Teraz mam nie lada problem - podczas grania w jakąkolwiek grę co równe 10 minut z trybu pełnoekranowego minimalizuje się okno i gra wskakuje na pasek, po naciśnięciu zminimalizowanej ikonki na pasku gra przechodzi do trybu pełnoekranowego na następne równe 10 minut. Co robić? Informacje: -po usunięciu Win XP formatowałem dysk C: więc nic nie zostało -nie mam żadnych konfliktów sprzętowych -gdy już problem istniał to jeszcze raz formatowałem dysk i zainstalowałem na nowo Win 98SE i było to samo - problem jest zarówno przy wyświetlaniu Direct3D, jak i przy OpenGL - powyłanczałem wszystkie wygaszacze ekranu i systemy oszczędzania energii - Zainstalowany DirectX9 - Sterownik ekranu 40.72_win9x_WHQL - problem istnieje TYLKO przy grach - nie minimalizuje okien np. przeglądarki internetowej - karta grafiki GF3 Ti200 z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 zainstaluj nowe stery do grafy i stery do innych urzadzen a moze masz wirka jakiegos kiedy ostatnio sprawdzales?? Czy masz stale łącze bo jesli tak to moze jakis haker cie atakuje , nigdy nic nie wiadoma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Może masz aktywną w tle jakąś usługę ?Mi wyskakuje np przy tym jak ktoś się odzywa na komunikatorze, a myślę że to podobny problem. Sprawdź harmonogram zadań (czy jakoś tak) i może tam coś znajdziesz. Bądź też jak wspomniane wirusek albo cuś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Może to RAMY. Sprawdź je Memtes86. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regul Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 dziękuje za odpowiedzi i pomoc Zanim napisałem post naprawdę wiele kombinowałem i nic :( -Stery od grafiki raczej odpadają - są najnowsze dostępne pod win9x z certyfikatem - próbowałem teżnajnowszych bez certyfikatu ale jest to samo. -nie mam żadnego uruchomionego programu - specjalnie wszystkie powywalałem z autostartu - nawet te co instalują sie razem z Win -wirusy i ataki z zewnątrz - to mało prawdopodobne -bo formatowałem dysk, a jak miałem Win XP to miałem najnowsze bazy wirusów i nic nie wykrywał - teraz nie instalowałem antywira bo już nie mam siły do tego - sprawdzałem wentylatorki na procku i na karcie - oba śmigają a radiatory są w miare czyste -jak miałem Win XP - to nie było żadnych problemów a gdzieś 1godzine później - po zainstalowaniu Win 98 już się sypało -- a sam problem jest bardzo dziwny - minimalizuje okno co RÓWNE 10 minut - można zegarek wg tego ustawiać ; nic się nie zawiesza tylko minimalizuje okno - po maksymalizacji można nadal spokojnie grać przez 10 minut ; dzieje sie to przy najnowszych grach, jak i przy tych starszych (Unreal 1) - takie gry napewno nie zapełniają całej pamięci i nie obciążają w 100% procka. - ja podejrzewam ze to jakiś skrypt Windowsa albo np. DirectX i ze coś trzeba wyłączyć - tylko co, albo właśnie coś włączyć może wgrać jakąś poprawkę do Win? naprawde już mi ręce opadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 No możesz ostatecznie spróbować "wgrać" wszystkie poprawki jakie wyszły do win98 - dostepne są na stronie microsoft'u, może to pomoże. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogas Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Miałem podobny problem ale z Win XP...próbowałem wszystkiego. Sprawdzałem dysk w poszukiwaniu Trojanów, wirków, programów spy-owych, sterowników do wszystkich urządzeń jakie posiadam, również zerkałem w kierunku Direct 9b...nic Format C: i nowa instalka pomogła ;-) No ale to ostateczność na która sie musiałem się zdecydować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 -Stery od grafiki raczej odpadają -Na grafice komp się nie konczy :wink: Może winny jest jakiś inny sterownik? Mysz, karta dźwiękowa, drukarka :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...