moczara Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 http://www.unreal.xg.pl/?id=91 pod tym linkiem macie screena z warningami. nie wiem co one oznaczaja, przetaktowalem procek athlona xp 1500+ na 1800+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 To nic groźnego. 1. Moduły pamięci powinny być "rejestrowane". Standardowy komunikat. 2. Szyna fsb jest większa niż to przewidziano dla tego chipsetu (pewnie masz płytę na via kt 133/133a albo kt 266/266a. Standard po oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moczara Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 czyli nie mam sie co przejmowac tymi komunikatami ?? powiedz mi jeszcze jak wiesz do czego slurza te opcje w biosie: -Over Vcore voltage -Dram cas latency Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 1. Over Vcore voltage - regulacja napięcia na procesorze. 2. Dram cas latency - ta konkretna opcja służy do regulacji cas latency dla pamięci (więcej na ten temat w dziale "pamięci ram"->"overclocking pamięci dla początkujących"). Generalnie im mniejszą wartość da się ustawić, tym większa wydajność, ale mogą pojawić się problemy ze stabilnością. U mnie się nie pojawiły :D ale to zależy od wielu czynników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...