Skocz do zawartości
Bobik

Tworzenie własnego DVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar złożyć swoje własne dvd i mam w związku z tym parę pytań:

Chciałbym na płytke wrzucić kilka rzeczy ( filmy) oraz chciałbym od razu do nich stworzyć jakieś proste menu, żebym mógł pożniej to na dvd stacjonarnym odpalić

Gdyby ktoś obeznany w tym temacie mógłby mi po0móc byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi mi głównie o informacje jakie programy są do tego potrzebne.

dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

synchronizowanie dzwieku i napisow zeczywiscie jest malo przyjemne...

ale ja zrozumialem ze Bobik chce zrobic DVD z wlasnym filmem, a wtakim wypadku napisow nie musi byc duzo... pozatym mozna je odrazu dodac podczas produkci filmu a to jest juz prostsze...

co do samego menu to jest do tego mnustwo softu... zobacz moze na (download.chip.pl)

Płyta wypalona zgodnie ze standardem DVD Video bedzie dzialac na 99%stacionarnych odtwarzaczy DVD... rzeczywiscie na takiej plycie obraz jest kodowany mpge2., ale nie musisz sie o to martwic bo program do przygotowania takich plytek sam sie tym zajmie...

oczywiscie mozesz wrzucic i wypalic plik avi a menu zrobic np w Macromidia Director ale wtedy bedzie ono obslugiwane tylko w kompie (tak jakby 4,7GB CD-ROM ;).

Pozdro Viroos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi