Skocz do zawartości
Gość

Radeony LE i nie LE i inne Radeony

Rekomendowane odpowiedzi

zmierzam kupic karte, glownie po to zeby miec dobre wyjscie TV. Wydajnosc w grach mnie srednio obchodzi. Uparlem sie ze ma byc to karta ATI, tak z zasady olewania niemal-monopolistow jakim jest nVidia. Szukam kart Radeon lub Radeon 7500. Czesto jednak spotykam karty 7500LE. Pytanie: czy roznia sie one od 7500 (full) tylko taktowaniem czy jeszcze czyms? Slyszalem ze jakoscia obrazu tez, czy to prawda? Aktualnie celuje w model Gigabyte Maya 7500LE 64 MB SDR. Stare Radeony ciezko znalezc, zreszta ostatnio sie sfrajerowalem bo kupilem takiego na Allegro (ATI Radeon 32 Mb DDR), ale nie skumalem ze nie ma TV-out. Dopiero jak wygralem aukcje to sie skumalem. Mowi sie trudno teraz go sprzedaje. Ale ciezko cos wybrac bo Radeonow jest malo, albo po kosmicznych cenach a 7500 to zagadka. Zalezy mi na jak najlepszym wysciu TV, czy 7500LE to nie pomylka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radki LE on full różnią sie TYLKO taktowaniem. Pozatym dobre LE kręcą sie na full bez problemu i można zapakować biosa od full. Mojego radka puszczałem już na 277/554 i chodzi bez najmniejszych kłopotów, artefaktów czy czegoś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radki LE on full różnią sie TYLKO taktowaniem.

BDURA. Różnią się jakością wykonia. Firma Gigabyte jest spox, ale jakość Radeon'ów niektórych firm pozostawia wiele do życzenia. Ogólnie między np. Radeon'em 7500/8500, a 7500/8500 LE od np. ATi nie ma różnicy. Ale rożnicy między pełnym oryginalnym Radeon'em, a tym np. od HIS'a czy Mint'a czasem jest wyrażnie zauważalna (wysokie rozdzialczości w 2D).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha - jak widac karta jest na SDRAM zamiast na DDR - co wy na to? Spadek wydajnosci w grach na ile obliczacie? Ma to zwiazek z obrazem na TV i jakoscia czy tylko wydajnosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha - jak widac karta jest na SDRAM zamiast na DDR - co wy na to? Spadek wydajnosci w grach na ile obliczacie? Ma to zwiazek z obrazem na TV i jakoscia czy tylko wydajnosc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...