xero Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Cześć. Właśnie nabyłem dzisiaj takie coś... Creative 3D Blaster FX5900 Ultra na pamięciach 2.2ns (450/850) Karta świetna i w ogóle, lecz zainteresowała mnie pewna sprawa. Mianowicie podczas np. przewijania strony www - rolką od myszki, z karty dochodzą dziwne trzaski... takie ciągłe ciche pierdzenie(?). Owe dźwięki wydobywają się z karty również podczas korzystania z jakichkolwiek aplikacji 3D. (wtedy jest troche głośniejsze) Czy spotkał się ktoś z Was z takim przypadkiem? Mój komputer, taki jak w podpisie. Sytuacja jest o tyle dziwna, że wszystko wygląda OK. Gry śmigaja bezbłędnie (nawet na 500/950). Ale to "pierdzenie" staje sie upierdliwe. Czy z kartą jest coś nie tak? Co tam może wydawac w ogóle takie odgłosy? Oczywiście potrafię rozróżnić to "coś" od szumu wiatraka, więc nie piszcie że to wiatrak przyspiesza w 3D ;) Pozdrawiam, Xero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 zanies do serwisiu niech ci wymienia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Cześć Xero Też mam tą karte od niedawna i niestety taki sam problem. Moja grafa jest modelem referencyjnym Nvidii. Ma takie same pamięci i taktowania. Ponieważ są to karty dwóch różnych producentów więc prosiłbym na przyszłość, aby nie pisać postów typu "creative zrobił marne karty więc co się dziwisz..." itp. Jeżeli ktokolwiek spotkał się wcześniej z takim problemem, prosze o szybką odpowiedż, bo te "trzaski" naprawde są irytujące. :x Xero jak znajdziesz coś na necie to daj znać, bo ja szukałem, ale nic nie znalazłem. Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 -mess- to nic nie da, ja mam drugą i jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Też miałem takie objawy ale ustąpiły po kilku dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Dziękuję za odpowiedzi :) Otóż owe trzaski pewnie będą szczególnie dokuczliwe w nocy (zważywszy że mam otwarty cały komputer) :( Cały czas siedzę z głową pod biurkiem i próbuję wysłuchać skąd to jest... Jakis tranzystor daje głos? Sam juz nie wiem... Pozdrawiam, Xero :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Luks mógłbyś w przybliżeniu podać po jakim czasie Ci to przeszło. Ja mam karte około tygodnia i dalej "trzeszczy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Luks mógłbyś w przybliżeniu podać po jakim czasie Ci to przeszło. Ja mam karte około tygodnia i dalej "trzeszczy". Mi tak trzeszczało tylko 5 dni i tylko wtedy gdy kręciłem kółkiem w myszce. Ale nie podejrzewałem że to jest grafa, jesteś pewien że to grafika Ci trzeszczy :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Podobny temat z podobnym problemem... Może Wam coś pomoże... >>> TUTAJ <<< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ---wyslało się dwa razy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xero Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Nareszcie coś bliżej ;) Dzieki :) Przeczytałem że u Ciebie karta tez generowała dźwięki... Poradziłeś sobie z tym jakoś? Pozdrawiam. P.S. Teraz jest noc... Denerwują mnie te odgosy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...