Skocz do zawartości
Worms14

Wybor chlodzenia do ATI x800 PRO-XT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem X800, zastanawiam sie nad odpowiednim chlodzeniem dla tej karty, czekam az sie ukaza nowe silencer-y dla ati, ponoc jest jedna propozycja dla R420. Co do chlodzenia pamieci to mam dwie opcje

1- http://4max.pl/default.asp?g=25&gg=19&produkt=504

2- http://4max.pl/default.asp?g=25&gg=19&produkt=892

Nie moge sie zdecydowac. Interesuja mnie tylko najbardziej wydajne rozwiazania, ale nie biore pod uwage WC, wiec prosilbym o skladanie tutaj propzycji chlodzenia tej karty.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i sa miedziane, ale za to sa bardzo bardzo male (15 x 12 x 9 mm), wiec jak chcesz cos bardzo wydajnego to kup jakis miedziany/aluminowy cooler i go potnij na radiatorki, ja tak mam na swoim radku i bardzo sobie chwale takie rozwiazanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich ponownie.

Dzis wymienilem standardowe chlodzenie na Arctic Cooling VGA Silencer ATI 4, musze przyznac ze jestem bardzo zadowolony. Temperatura w idle na rdzeniu spadla 0 10-15 stopni, w stresie roznice sa jeszcze wieksze, siegaj nawet 22 stopni.

Zastanawiam sie teraz czy do podkrecenia tej karty moge wykorzystac program ATI Tray Tools, zakladki - Find Max GPU i CORE, czy ktos juz z tego kozystal i moze cos powiedziec? Napewno za pomoca tego programu, caly zabieg podkrecania, ( o ile mozna mu zaufac) przebiegnie bardzo szybko.

A moze lepiej robic to standardowo - 3DM2001 2003 i poswiecic polowe dnia na to?

Pozdrawiam.

ps1. Dodam ze za pierwszym razem jak zamontowalem nowe chlodzonko, chcialem sie pochlastac, bo temperatura byla wyzsza, wina lezala po stronie malej ilosci pasty i zbyt slabego skreceniu chlodzenia.

ps2. Moze ktos ma ta karte i moze sie pochwalic swoimi osiagami O/C na taki lub innym chlodzeniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi