Jeddite Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Mam problem podczas instalowania kontrolera USB firmy MINT. Po włożeniu w slot PCI(ostatni wolny) system ładuje sie i w pewnym momencie(po pokazaniu sie loga) zatrzymuje się. Przypisałem ręcznie przerwanie 07 (bo myslalem ze to jest przyczyną konfliktu), ale jest dokładnie to samo. wyskakiwał błąd error #1: Real Mode DOS driver already loaded Uruchomiłem sysedit i w autoexec.bat zmieniłem odpowiednie wpisy(zgodnie z zaleceniami znalezionymi w necie). Po prostu nie uruchamia się teraz. Jednak to nie było przyczyną problemu. Jak myślicie co to może być i jak to poprawnie zainstalować? Czekam na wszelkie opinie i pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 jaki system ?? a na odkręconym procu jak sie zachowuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeddite Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Faktycznie nie podałem konifgu kompa :oops: To nie ten komputer z mojego opisu. Chodzi o stary sprzęt AMD K2 366MHz zainstalowany jest win98SE, płyta ma 3 sloty PCI i 3 ISA oraz jeden AGP, ale nie ma portu USB dlatego chcę wrzucić kontroler na slot PCI. Dźwiękówka to diamond sonic impact S90.Nic nie jest kręcone. Błąd dotyczył dzwiękówki i to właśnie w niej doszukuję się problemu. Jak coś jeszcze podać to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 a inne sloty pci ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeddite Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 w jednym dzwiękówka a w drugim sieciówka zamiana dźwiękówki z kontorlerem slotami nic nie dała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeddite Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 W BIOSIe wyłączony jest USB. Poprawki windowsa pewnie ściągnę. Zawsze jakiś pomysł. Może pomoże :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ten kontroler to USB 2.0 czy 1.1? Zanjomy kiedyś montował w starym sprzęcie kontroler USB 2.0 i też nie działało, jak wymienił w sklepie na USB 1.1 to poszło. Nie bardzo rozumie dlaczego ;D Teoretycznie nie powinno być różnicy, ale jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeddite Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kontroler 2.0, ale też mi się wydaje, że to nie powinno mieć wpływu. NIe mam możliwości wymiany sprzętu. Kontroler był kupiony kawałek czasu temu a ja mam tylko pomóc sprawić żeby działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...