yanek1987 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 1.Chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś różnica między tymi 2 kartami (128mb/128bit każda) ponieważ w sklepie gdy pytałem się o gigabyte to powiedzieli że już nie ma i zaproponowali mi Sapphire, zapewniając że nie ma żadnej różnicy co do jakości wykonania itp. 2.Czy ta karta gigabyte z pamięciami 128 MB DDR 3,3ns Samsung to ta gorsza wersja gigabyte ? Ponieważ słyszałem że gigabyte produkuje te karty z różnymi pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja dzisiaj kupilem gigabyte z pamieciami 2,86ns, ale obawiam sie ze to juz koncowka radeona 9600pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Czy ta karta gigabyte z pamięciami 128 MB DDR 3,3ns Samsung to ta gorsza wersja gigabyte ? Ponieważ słyszałem że gigabyte produkuje te karty z różnymi pamięciami. sa wersje z gorszymi pamieciami w obudowie tsop (ksztalt prostokata) z zanizonym taktowaniem. ta dobra wersja to pamieci w obudowie bga (ksztalt kwadratu) taktowanie 300mhz efektywnie 600mhz. spytaj sie o zegary. poza tym bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jesli chcesz kupic Radeona 9600PRO Gigabyte to zagladnij na www.komputronik.pl Ja mam te sama karte i tez musialem ja kupic wlasnie przez neta bo normalnie juz nie moglem jej dostac."Szafira" raczej nie polecam poniewaz gdy popytasz sie troche o niego i poczytasz recenzje to wychodzi na to,ze karty tej firmy z ukladem 9600PRO sa jednymi z najslabszych na rynku. Co do pamieci montowanych na Gigabytach trzeba miec szczesci bo moze ci sie trafic karta z pamieciami 3.3,ablo 2.8. Mi niestety trafila sie 3.3. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterRed Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 tak 3,3 czy 2.8 troche roznicy jest ,ale ja znowu slyszalem ze te z 3.3 sie lepiej kreca :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Róznie się kręcą a co do wydajności GB to niby mam słabszą wersję z oznaczeniem DH a proszę co wyczynia (podpis) :D Po miesiącu uzywania w dalszym ciągu wybrałbym Gigabyte. A po za tym już kilka razy było na temat tych kart i porównań sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Czy ta karta gigabyte z pamięciami 128 MB DDR 3,3ns Samsung to ta gorsza wersja gigabyte ? Ponieważ słyszałem że gigabyte produkuje te karty z różnymi pamięciami. sa wersje z gorszymi pamieciami w obudowie tsop (ksztalt prostokata) z zanizonym taktowaniem. ta dobra wersja to pamieci w obudowie bga (ksztalt kwadratu) taktowanie 300mhz efektywnie 600mhz. spytaj sie o zegary. poza tym bylo. nie do konca masz racje ja mam to co w podpisie (na PCB Sapphira) i pamieci TSOP i taktowanie 600mhz efektywnie btw nie zauwazysz znaczacej roznicy miedzy nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 a mam to co w podpisie (na PCB Sapphira) i pamieci TSOP i taktowanie 600mhz efektywnie no coz ja widzialem talkowe karty z zanizonym taktowaniem i w obudowie tsop ale jak widac po twoim przykladzie z normalnym taktowaniem rowniez sa. zreszta kto wie jakie "dziwadla" oferuja producenci. nie zauwazysz znaczacej roznicy miedzy nimi roznice wydaja mi sie oczywiste i wystarczajace do tego by nie polecac nikomu takiej karty jak radek 9600pro z pamieciami tsop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Róznie się kręcą a co do wydajności GB to niby mam słabszą wersję z oznaczeniem DH a proszę co wyczynia (podpis) :D Po miesiącu uzywania w dalszym ciągu wybrałbym Gigabyte. A po za tym już kilka razy było na temat tych kart i porównań sporo. A jakie masz chłodzenie na tej karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Standardowy cooler z karty oraz radiatory na pamięciach. Zrobiłem jeszcze nadmuch na kartę dodatkowy z obu stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanek1987 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Standardowy cooler z karty oraz radiatory na pamięciach. Zrobiłem jeszcze nadmuch na kartę dodatkowy z obu stron.możesz polecić jakieś radiatory na pamięci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 generalnie to one sie jakos tak nie grzeją na tych gigabyte'ach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pamięci BGA dosyć mocno się grzeją w stosunku do TSOP. Ja mam Sapphire R9600PRO z TSOP Samsunga 3,3 ns i idą na 760MHz efektywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...