owca_z Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mam płyte Abita KT7 na FSB 100, i chciałbym się dowiedzieć jak bardzo będzie się różniła wydajność, moc przeliczeniowa procka Athlona 1,3 na FSB 100 a Athlona XP 1700+ na szynie 133 wsadzony do tej płyty. który procek będzie miał większą wydajność. Nie boje się manipulowaniem mnożników i szyny, na tyle ile pozwala płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Jak masz KT7 bez A, to zapomnij o FSB133, najwyżej 110. To po pierwsze, A po drugie... wątpie, żeby ci płyta takiego CPU supportowała z BIOSu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 dokładnie pewnie nie bedzie takiej mozliwosci a jesli sie odpali to nie bedzie dzialas najprawdopodobnie stabilnie bo i takie wypadki widzialem .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
owca_z Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Czytałem na tym forum, że można uruchomić XP na tej płycie, chodzi mi o porównanie wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 w takim przypadku trudno odpowiedziec bo mobo moze stac sie waskim gardlem dla takiego procka ... jeszcze jak komus sie udalo pusci takiego procak na tym mobo zwroc uwage na jakim jadrze bo to ma raczej kluczowe znaczenie w sumie to wymiana real 1.3 ->1.44 wiec jakis tam skok wydajnosci bedzie jak sie uda ale czy warto ... tylko testy pomoga okreslic czy to cos da tak ciezko spekulowac porzycz od kogos takiego proca i po sprawie a zobaczysz innego wyjscia nie masz .. nie jest jeszcze wrozki.pl albo zbyszek nowak moze bedzie cos wiedzial albo alina ;D powożenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...