ma3ek Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 witam. na nagrzewnicy mam dwa wentyle 120mm, które w sumie ciągną 0.6A (dużo). ponieważ przeze mnie zrobiony (na LMie) układzik do regulacji jest dość dużych rozmiarów a potrzebuję na shroud zamontować coś małego.. postanowiłem zakupić za 12 zeta fanmate Pentagrama, dokładnie nazywa sie to "Freezone Fan Speed Controler" :) producent podaje, że jego wytrzymałośc to 6W. u mnie z prostej kalkulacji wynika, że wentyle ciągną 7.2W pytanie: czy ktoś obciążał mocniej niż 6W taki kontroler? (Zalman ma dokładnie taką samą obciążalność) :?: czy ktoś wie, co kryje się w obudowie tego kontrolera, jaka elektronika i czy ma ona jakieś zabezpieczenie termiczne :?: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Myśle że pownieneś rozkręcić obudowe fanmate i będzie już miał lepsze chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...