razeros Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Witam mam teraz problem z abit nf7-s ciągle mi się resetuje system a jak później zacyna się botować do xp to się spowrotem <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span> do bios Mój sprzęt to athlon 2000,abit nf7-s,2x256 kingston 400mhz,zasilacz chieftec 420wat ma prawie wyśmienite napięcia żadnych skoków, dysk caviar 120gb 7mb cachu, zasilacz trzymie doskonale napięcia,pamięc była testowana memtestem i przeszła bez żadnych problemów test. Znajomy który pracuje w sklepie mi powiedzial że to może być płyta bo miał serie abitów która miala te same objawy.czy to może być płyta główna odpowiedzialna za restarty? i jeżeli tak to na jaka płytę byście mi polecili .Komp był niekręcony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Musiałeś trafić na wadliwy egzemplaz - czasem tak bywa nawet najlepszym sie zadza :D :D. Wymien na inna plyta ale ten sam model . PEACE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Witam. Wyczysc CMOS i sprobuj ustawic wszystko w Setup'ie na wartosci domyslne. Ja mialem podobne zachowanie sie na ABIT NF-7 podczas pierwszego uruchomienia komputera. Zanim doszedl do pierwszego boot'owania zmienialem mase rzeczy w BIOS'ie i po tej operacji mialem bezposrednio przed boot'owaniem dosc dluga przerwe z napisem, ze sa zapisywane ustawienia. Niestety po tej operacji nie doczekalem sie boot'owania tylko restartow (kilkakrotnych) komputera podczas pierwszej fazy bootowania. Wyczyscilem zworka i ustawialem wszystko na default i krokowo wprowadzaalem zmiany w BIOS'ie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter.kielce@wp.pl Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 mozliwe ze to plyta ale zobacz jeszcze na innych pamieciach, ja sprzedaje mase abitow i wiem ze lubia miec problemy wlasnie z pamieciami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 no ale skoro mu sie komputer odpala i przechodzi memtesta to chyba nie pamiec. sprawdz czy wiatraczek na procku jes dorbze zamontowany bo moze sie zwyczajnie przegrzewa bo radiator nie dociska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...