Kicko Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Mam do Was pytanie, który chipset jest lepszy Intel 915G czy Intel 915P ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 G chyba ma zintegrowaną grafike - będzie osiągał mniejsze FSB przy OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja dodam trzeci typ: i865PE. Przy OC wyciągniesz nanim najwyższe FSB. Jeśli nie potrzebujesz PCI-E, to i865PE jest obecnie najlepszym wyborem (moim zdaniem) dla s775. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicko Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Tak wiem tylko, że chce płyte która pasuje na te nowe procki P4 na nóżkach, a takich płyt nie sprzedają z chipsetem I865 PE ja już myślę przyszłościowo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Tak wiem tylko, że chce płyte która pasuje na te nowe procki P4 na nóżkach, a takich płyt nie sprzedają z chipsetem I865 PE ja już myślę przyszłościowo :Dmylisz sie :P oto przyklad: http://sklep.benchmark.pl/pelny_12667.html SZUKANIE NIE KOSZTUJE :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 875P na 100% dopracowany i dlatego taka odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 875P na 100% dopracowany i dlatego taka odpowiedź.Niby tak, ale jak szkoda kasy to 865PE też dobry, przykład: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/prze...5_i875/pat.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 875P na 100% dopracowany i dlatego taka odpowiedź.Niby tak, ale jak szkoda kasy to 865PE też dobry, przykład: http://benchmark.pl/artykuly/recenzje/prze...5_i875/pat.html ale przeciez Kicko sie pyta o chipsety 915G i 915P a wiec procesor ma byc na LGA775 - a z tego co mi wiadomo to zadna plyta na chipsecie 875P z ta podstawka nie jest prdukowana ja narazie czekam na testy 925XE oraz NV6600 i dopiero wtedy podejme decyzje czy skladac zestaw na socket 775 czy na starym socket 478 a jezeli juz masz kupowac to z tych co wymieniles lepszy jest 915P - tylko dochodzi juz na samym poczatku zakup karty na pci express a jak narazie nie ma w sprzedazy zadnej godnej polecenia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 PCI express.... A pamiętacie jak wchodziło PCI i ile potem było nowych revision .... To samo z nowym standartem.... Tak samo jak z nową podstawką.... A pamiętacie SLOT-1? LX i BX i jaka różnica w jakości chipów.... Tak samo będzie z 915 i 925 .... Dopiero jak puszczą za rok następce lub modyfikację 925 to będziemy mieli jaką taką pewność o dopracowaniu technologii... Zresztą kupcie sobie np Tuner na PCI-Express :) A propos... Dam sobie kabel od myszki obciąć jak GeF6800 i Radeon800 nie były robione na AGP 8x..... Dopiero ich następcy będą na PCI-Express .... Taka prawnda.... Różnicy w testach nie ma żadnej, co więcej wyniki z platform 915 i obecnej 925 podlegają dziwnym wachaniom w stosunku do 875P Raz są trochę szybsze, raz dużo wolniejsze.... Jak dla mnie za nowa technolgia by była dopracowana,,,, Zupełnie tak jak 1 wprowadzenie przez intela AGP 8x ..... Jak się okazało żeby to wogóle działało trzeba było powyłączać istotne funkcjie, wręcz kardynalne dla AGP 8x .... no i te DDR266 a potem skok na DDR400 a miało być tylko 333!!!! w 875P :) Moim zdaniem warto poczekać i zainwestować w 875P lub 865 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicko Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 No wiem, ale mi chodzi o płytę, która ma wejście PCIe na karte graficzna i obsługuje DDR2 i najlepiej by było ASUSA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...