Lipny Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Witam! Przyszła chwila kiedy moje 256MB przestało starczać. Trzeba sobie sprawić 512MB. Dual mnie nie interesuje. Obecnie śmigam na TwinMos 256MB (M.Tec - 50B) PC400 podkręcona na 225Mhz (2,5-3-3-8, napięcie 2,5V). I teraz: 1. Czy opłaca mi się sprzedać tą kość i kupić jedną 512MB, czy może lepiej dokupić 256MB. Z tego co widzę na forum to przy tanich pamięcich(twinmos, twinmos twister, kingmax, wyjątek to hynix) sukcesem jest juz osiągnięcie 210Mhz przy CL2,5 bez podnoszenia napięcia. Generalnie chodzi mi o to aby miec 512MB na 225-230Mhz i CL2,5 2. Co kupić do 600zł ? Kingstone HyperX PC400 czy jakiś Geil albo OCZ Premier Series (podobno kiła)? Albo te słynne Hynixy? Tylko z tego co wiem to ciężko o CL2,5 na Hynixach przy FSB225. Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ja polecam pamieci tansze ale za to selekcjonowane - ode mnie :) - bo po co wydawac 600PLN. i moim prywatnym zdaniem lepiej dac 512MB a stara sprzedac. napisz na PW albo GG 3542867 to pogadamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Panowie już nie mogę. Przeleciałem całe forum i mam mętlik w głowie. Chce jedną kość 512MB taką żeby chodziła na FSB 225-230Mhz przy CL2.5. Co wybrać do 600zł? GeIL Ultra, Kingstone HyperX, Hynix czy coś innego? PS. rapra - dzięki ale kiedyś już kupowałem "selekcjonowany" sprzęt i się przejechałem. Jakbyś mieszkał w Rybniku lub okolicach to chętnie ale tak wole tradycyjny sklep internetowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Rapra nie zrobi Cie w balona. Nie obawiaj sie. On sprzedaje bardzo dobre pamieci. Sam od niego kupilem :D Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...