Skocz do zawartości
Lipny

Kilka pytań dot. RAMu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przyszła chwila kiedy moje 256MB przestało starczać. Trzeba sobie sprawić 512MB. Dual mnie nie interesuje. Obecnie śmigam na TwinMos 256MB (M.Tec - 50B) PC400 podkręcona na 225Mhz (2,5-3-3-8, napięcie 2,5V). I teraz:

1. Czy opłaca mi się sprzedać tą kość i kupić jedną 512MB, czy może lepiej dokupić 256MB. Z tego co widzę na forum to przy tanich pamięcich(twinmos, twinmos twister, kingmax, wyjątek to hynix) sukcesem jest juz osiągnięcie 210Mhz przy CL2,5 bez podnoszenia napięcia. Generalnie chodzi mi o to aby miec 512MB na 225-230Mhz i CL2,5

2. Co kupić do 600zł ? Kingstone HyperX PC400 czy jakiś Geil albo OCZ Premier Series (podobno kiła)? Albo te słynne Hynixy? Tylko z tego co wiem to ciężko o CL2,5 na Hynixach przy FSB225.

Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie już nie mogę. Przeleciałem całe forum i mam mętlik w głowie. Chce jedną kość 512MB taką żeby chodziła na FSB 225-230Mhz przy CL2.5. Co wybrać do 600zł?

GeIL Ultra, Kingstone HyperX, Hynix czy coś innego?

PS. rapra - dzięki ale kiedyś już kupowałem "selekcjonowany" sprzęt i się przejechałem. Jakbyś mieszkał w Rybniku lub okolicach to chętnie ale tak wole tradycyjny sklep internetowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi