nabuchodonozor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Hej, brat prosił bym umieścił tutaj jego problem: Znajomy opowiedział mi następującą historię. Posiada Neostradę 640 i od kilku dni pojawia mu się taki oto komunikat: Twój komputer został zablokowany. Tylko ****** oraz Administrator mogą go odblokować. Chodzi o to, iż żadne blokowanie nie jest włączone & znajomek również owego działania nie uruchamiał Ponadto da się jeszcze zauważyć taką oto wiadomość: Komputer usiłuje się połączyć z maszyną nadrzędną. Niewiele więcej wiem, oprócz tego, że: 1. System to Windows 2000 + SP4 + wszystkie łatki 2. Firewall: Kerio PF 3. NAV/Skaner MKS/Lavasoft Adware/Spyboot S&D już nic nie wykrywają (wcześniej kilka trojanów-ale zostały usunięte). Wszystko ładnie działało od czasu zapuszczenia LA i SS&D, jednak po kilku dniach problem powrócił. Czy może to być sprawa np. na głębokości BIOS'u? Teraz to się dopiero porobiło :? Niestety dokładnej specyfikacji nie posiadam, ale jest to: Pentium 3 800MHz Płyta Shuttle Spacewalker AV14 256MB RAM 80GB Seagate Barracuda GeForce2 A teraz przechodząc do tematu. Wpadlem do kolegi ze swoim archaikiem i oto co wymodziliśmy. Komputer kumpla startuje kiedy chce - tzn. Odpalamy go, procesore się zakręci i za chwile tak jakby się wyłączał(pracuje tylko wiatrak w zasilaczu).Ekran na monitorze cały czas jest czarny. Po kilkunastu resetach maszyna wstała, rozpoznała dysk twardy, doszła do miejsca bootowania i ponownie kaplica-czarny ekran(tak jakby nie widział karty graficznej). Włożyłem swoją do okmputera kolegi-niestety nie pomogło-to samo. Zaczęliśmy więc zabawy z kośćmi pamięci. Kumpel posiada 2 x 128 SDRAM. Wyjęliśmy, włożyliśmy ponownie(wykorzystując wszelkie kombinacje ułożenia w slotach zarówno dwóch jak i jednej kości) i nic. Powyjmowaliśmy taśmy, procesor, pozakładaliśmy raz jeszcze - nie pomogło :cry: Dodam, iż jak komputer staruje cały czas pali się czerwona lampka przy Resecie. Maszyna zaczyna kręcić prockiem, po czym przestaje. Raz udało nam się dojść do uruchamiania trybu awaryjnego (Windows 2000 Pro), ale po chwili znowu otrzymaliśmy czarny ekran i progress stanął w miejscu. Kolega opowiadał jeszcze, że pracując wczoraj otrzymywał komunikaty o przepełnieniu bufora myszy. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, bo normalnie już nie wiem co robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 jaki ma zasilacz spójrz na kondensatory przy sokecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 LC-235ATX INPUT 115V/230V -, 6/4A 60/50 Hz , 235W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Zobacz czy wstanie z inymi pamieciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Napisałem już: z pamięciami brata też nie wstał. Zaczęliśmy więc zabawy z kośćmi pamięci. Kumpel posiada 2 x 128 SDRAM. Wyjęliśmy, włożyliśmy ponownie(wykorzystując wszelkie kombinacje ułożenia w slotach zarówno dwóch jak i jednej kości) i nic. Powyjmowaliśmy taśmy, procesor, pozakładaliśmy raz jeszcze - nie pomogło :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 A wiesz może co mogło być powodem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Zasilacz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Jak "Artorius" jest twoim bratem, to ja jestem chińczyk ... jak widzisz kłamstwo ma krótkie nogi.Zdziwisz się: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=308980#308980 To jak z tymi Chinami :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...