Skocz do zawartości
lukasz1

Router, oraz dzielenie pasma

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zbudowalem siec na routerze Planet 3000, neostrada 640. Wszystko spox smiga do czasu jak jedna z osob zacznie sciagac jakis sporawy plik. Pasmo prawie calkowicie jet jej przydzielone, a reszta smiga na resztkach lacza. Wydaje mi sie ze wszsytko dobrze skonfigurowalem( nie wiele bylo do konfigurowania:]). Jakie sa sposoby na sprawiedliwy podzial lacza (wczesniej mielismy postawiony serw oparty na fresco, ale on tez nie zaspecjalnie sie sprawowal), sprzetowe, softwarowe moze inne:] Prosze o wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no no nie ładnie tak neo dzielić ;] no chyba ze w 1 lokalu ;] uzywaj okreslenia DSL ;] to sie nikt jakby co nie przyczepi :] a co do podziału przepustowosci miedzy userów, to hmm wiem ze sa jakies progsy pod windoze ale nazw ich nie pamietam ;) pytaj dalej :D albo pytaj google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj zainstalować cfosspeed na wszystkich komputerach w sieci, nie służy on do podziału pasma tak jak chcesz, ale podobnie jak ty mam łącze podzielone prostym routerkiem i odkąd korzystam z tego programu, każdy może względnie swobodnie sciągać, o programie możesz poczytać w sieci, czy choćby na forum strony neostrada.info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi