Skocz do zawartości
dysan

sony ericsson t230

Rekomendowane odpowiedzi

To jest na karte czy abo ?

Poza tym baterie w nowych komorkach sa juz formatowane w fabrykach wiec mozna to zrobic ale nie trzeba aby trzymala sporo.

Podejrzewam, ze mozna zastosowac kilka trickow na to aby bateria trzymala wiecej.

1. Przyciemnienie wyswietlacza.

2. Wygaszacz na off.

3. Kilka pierwszych ladowan przy WYLACZONEJ komorce po jakies 10-12 godz.

Po jakis 10 ladowaniach i zastosowaniu sie do pozostalych pkt. powinienes miec telefonik sprawny o 1 dzien dluzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Info sieci - wiadomości->informacje lok.->info st. bazowej (ktoś, kto to umieścił w tym miejscu musi chyba żyć w innym świecie)

Stan konta jak nie jest od razu widoczny, to już chyba nie będzie.

Przyciemnienie wyświetlacza - brak (albo pełne podświetlenie, albo wcale)

Wygaszacz - brak jakichkolwiek ustawień (chyba, że są tak elegancko schowane, jak info sieci. :)

Bateria nie pociągnie 6 dni nawet, gdybyś położył telefon i nie ruszał go wogóle przez ten czas. 5 dni to max.

Odkryjesz jeszcze dużo więcej jego minusów... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi ten telefon T230 trzyma 5 dni, w tym czasie odbyłem 29 minut rozmów.

Jak jest u innych? Mam go w idei i w reklamie było 300h czuwania i 10h rozmowy.

Żona ma motorole 205 - 200h i 5h rozmowy i jej też trzyma 5 dni.

Może jest walnięty ten T230 - reklamować go.

Zresztą już raz był w reklamacji bo gubił stacje - tylko połączenia alarmowe i wtedy trzymał tylko 4 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bateria nie pociągnie 6 dni nawet, gdybyś położył telefon i nie ruszał go wogóle przez ten czas. 5 dni to max.  

Odkryjesz jeszcze dużo więcej jego minusów...

sory mi t230 wyciąga około 7-8 dni max (przy "leżeniu telefonu i nic nie robieniu" czyli w takich warunkach jak robią testy u producentów)

a i mam pytanko czy coś takiego może być prawdą ? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32107978

pytam bo wiem że jest niemożliwym zrzucenie zdjęcia z koma na PC bez użycia MMS (przez np. "Album MMS" Idei) albo maila. a tutaj człek przedstawił taką możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tesz czase pisze takie cos to znaczy ze trzeba do naprawy?? dawniej zawsze nokie mialem i zadnych problemow zachcialo mi sie sony

i to wgranie nowego oprogramowania trwalo 2 tygodnie eh to chyba dam sobie spokuj sprzedam go moze jak sie ktos nawinie i sie kupi jaka NOKIA i bedzie ok

Dokładnie tak :D

sory mi t230 wyciąga około 7-8 dni max (przy "leżeniu telefonu i nic nie robieniu" czyli w takich warunkach jak robią testy u producentów)

Być może mieszkasz bardzo blisko nadajnika, a to znacząco wydłuża czas działania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi