g00ral Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 witam mam problem z grafika i nie wiem co mam robic otoz kupilem radeona 9600 pro (w ogole komp jest nowiutki) ale jak zainstaluje sterowniki to mi sie wali tzn pokazuje sie ze monitor jest poza obszrem czestotliwosci i sie monitor wylacza lub jest komunikat ze vpu zrestartowal akcelerator graficzny bo ten nie odpowiadal na ....sterownik ekranowy ( cos takiego). dzialam teraz na kompie ale tylko w necie i nie instaluje nawet ster do graf bo sie zacznie walic wiec w girki nie pogram.pomozcie co mam robic?karta jest gigabyte a model GV-R96P128DH a sterowniki mialem ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zainstaluj Catalysty 4.8 ze strony ati wejdz w panel kontrolny i wylacz VPU Recover. Powinno byc wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jak zwykle: wyłącz Fast Write w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryzan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A czy przypadkiem karty z rodziny 9600 nie wymagaja Fast Writes? (tak jest napisane podczas instalacji sterow OMEGA?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podczas instalacji pisze zeby wlaczyc Fast Writes bo nie ktore karty wymagaja jego wlaczenia... poproboj z wylaczaniem i wlaczaniem tej opcji w biosie i driverach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00ral Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 wiec tak mam w tej chwili zainstalowene ster Radeon Omega Drivers v2.5.58 tylko ze juz zainstalowalem zanik odpowiedzieliscie ale narazie nic sie wali.sciagalem juz sery ze srtony ati sie walilo caly czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Fast Write nie daje na radkach ŻADNEGO wzrostu wydajności a MOŻE powodować problemy więc po co to włączać? http://www.techspot.com/tweaks/radeon/index.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00ral Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 a gdzie sie wyl tego fast wrute? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Najlepiej w biosie płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Przy kartach z serii R9600 zaleca sie właczenie Fast Writes . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Przy kartach z serii R9600 zaleca sie właczenie Fast WritesTo nie jest reguła, spróbuj włączyc na 9600SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 W poradniku do Ati Catylyst tweak Guide zalecają wyłączenie Fast write. Ja na próbę włączyłem z godzinkę temu Fast write i jak na razie komp chodzi bez zarzutu. Czyli dokładnie jak napisał jacex to nie jest reguła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00ral Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 witam wiectego fast write mialem wyłączonego i mi sie walilo a terazz wlaczylem i czekam jak cos sie pokaze to dam znac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SouthMan Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Yyy, co daje VPU Recover ? Bo po O/C już 2 razy mi giere zawiesił :P to go wyłączyłem w cholere ? Coś straciłem ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Czasami się zdarza że VPU recower jest przewrażliwiony i za wczasu resetuje ustawienia. Jeśli natomiast nie przewidziało mu się to zaliczysz zwiechę na całego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zen Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Ja tam testowalem moja grafe z FW on i off i musze sie z wami podzielic ze karta jest ciut ale to ciut wydajniejsza. W 3dmarku01 stwierdzilem wzrost o o ponad 200 markow i w 3dmarku03 o ponad 50 po wylaczeniu FW. Moze to niewiele ale zawsze cos 8) A co do vpu recover to radze wylaczyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...