Immortal Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam sprawa wygląda tak: mam 384Mb DDR w dwóch kościach; 128Mb pc2700 (333MHz) i 256Mb pc3200 (400MHz). Od pewnego czasu (ciezko powiedziec jak długiego) komputer zaczął mi sie zawieszać; zarówno w grach jak i w samym Windowsie (WinXp Pr0). Słyszałem ze takie objawy mogą byc spowodowane rózną przepustowościa pamieci. Czy to prawda? Jak ktos ma pomysł czym to moze być spowodowane to jestem otwarty na wszelkie sugestie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zrob format , bo masz pewnie system zasyfiony. A jesli jestes po formacie to popracuj najpierw na jednej kostce a potem na drugiej , moze wyjdzie ktora zwiechy robi. Rozne oznaczenie ramu ( pc2700 i pc 3200) oznacza maksymalne taktowanie przewidziane w specyfikacji a tak naprawde obie kostki dzialaja z ta sama predkoscia zalezna od fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 myślałem o formacie, ale takiego znowu syfu na dysku nie mam. Poza tym to mi raczej przypomina problem natury technicznej. Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł; moze to zasilacz nie wydala? (Codegen-[ciach!]o 400W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 odpal program memtest albo goldmemory , pokaze Ci czy aby pamieci nie sa uszkodzone. pozdr BTW: oczywiscie pamiatki pracuja na 333mhz, a nie na 400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 podaj reszte konfiga z laski swojej oraz fsb na jakim smigaja ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 mhmm kumpel doradził zeby wyjąć i przeczyścić styki pamięci, tak też uczyniłem i jak narazie (juz prawie doba) komp sie nie wiesza. Pożyjemy, zobaczymy... Pozdrawiam i dzieki wielkie za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...