Yacho Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam ! Chcialbym zrobic swoje pierwsze WC.... na poczatku myslalem o CPC ale mi odeszlo... W zalozeniu mialoby chlodzic Celerona D 24@ (tu chcialbym 4 ghz:) ) Teraz pytanie - poniewaz inwestycja bylaby mocno stopniowa... co musze kupowac i jak..... i moze ktos opisac jakie sa etapy montowania WC ? (no laczymy wlewamy wode i co potem?) thx za wszelkie sugestie ;] Co do funduszy to raczej lowcostowo :/ bez chlodzenia na grafe chcialbym sie zamknac w 350-400 zl :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ma ktoś sumienie odpowiadać....?? Qrwa czy tak trudno jest poszukać? :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 http://www.watercooling.com.pl/index.php?o...id=35&Itemid=42 http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=123 http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=57 350 zl to dosc sporo jak na chlodzenie tylko na CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Sporo ? jak zobaczylem ceny blokow MCS to zwatpilem... OK teraz mozecie mi powiedziec co bede dokladnie potrzebvowal Pompka to wiem i znajde sobie (cena tak kole 130 zl pewno) Blok - tu zupelnie nie wiem co a 200 na sam blok to chyba bezsens ? :) Weze - wiem ze Eihem - ale ile ich powinno byc ? mysle o 12/15 rozumiem ze beda 2 odcinki : blok -> chlodnica -> zbiorniczek ? powiedzmy ze kazdy z tych odcinkow bedzie miec 2m - bedzie ok ? Czy weze eihema mozna spokojnie zbginac ? bo nie usmiecha mi sie robic kolanek :/ Chlodnica - kadet albo stary fiat :P teraz tylko kwestia - czy jak dam do zaklady spawalniczego krocce odpowiednie i chlodnice to mi to zespawaja ? co ja tak naprawde musze zrobic zeby przystosowac wlot ? spilowac orginalne krocce z chlodnicy i przyspawac nowe ? Jaki wybrac pojemnik (ile l ?) i ile wody powinno byc w ukladzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 moze bys poszukal troche chlopie? nie am msily sie rozpisywac wszystko znajdziesz w tym dziale, poczytaj artykuły, forum, konstrukcje userow to wszystkeigo sie dowiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Te tematy byly juz poruszane nieskonczona ilosc razy, wiec poszukaj troche. Pojemnik najlepiej samemu wykonac, ale mozna dac rade bez niego. rozumiem ze beda 2 odcinki : blok -> chlodnica -> zbiorniczek ? Zapomniales o pompce - ogolnie przyjmuje sie ze najwydajniejszy bedzie: pompka >> chlodnica >> blok >> pompka powiedzmy ze kazdy z tych odcinkow bedzie miec 2m - bedzie ok ?2m to sporo za duzo ile bedziesz potrzebowal wezy to zalezy jak wszystko w budzie rozlozysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ok zadaje pytanie tu zeby juz kontynuowac w 1 watku - czy jesli chlodnice + rezerwuar postawie 50-70 cm wyzej niz blok nie wplynie to jakos drastycznie na wydajnosc ukladu ? Jako pompke mysle wybrac Eihem Compact 1000 uklad bedzie miec 1 blok z perspektywa poszerzenia do 3 (choc wtedy chyba pompke tyz wymienie :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...