angel554 Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Witam! Mam wielki dylemat! Zamówiłem płytę główną Asusa SK8N i chciałem się dowiedzieć czy uda mi się podłączyć na nią procka Athlona 64-bitowego 3,0GHz (socket 754). Płyta główna ma socket 940 :( CZy da się mojego procka na nią podłączyć? Czy trzeba kupić inny procekj? jak tak to jaki i za ile? Jak sprawa wygląda na Sockecie 939? I czy może zrezygnować z zamówienia płyty SK8N i wybrać jakąś na socket 754 ?? Czy procesor operton (AMD) będzie się dobrze sprawowałw grach ? (ten najtańszy) Błagam o szybką odp. Pozdrawiam AnGeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 Weź sie człowieku sam zastanów, a nie z takimi bzdurami wyskakujesz. Trochę własnej inwencji :? Poza tym, skoro nie masz jak widzę zupełnie pojecia o tym, o czym piszesz, ja ci proponuję kupić jakąś konsole do gier, bo aż sieboję, co ty mógłbyś zrobić z tak drogim sprzętem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam! Mam wielki dylemat! Zamówiłem płytę główną Asusa SK8N i chciałem się dowiedzieć czy uda mi się podłączyć na nią procka Athlona 64-bitowego 3,0GHz (socket 754). Płyta główna ma socket 940 :( CZy da się mojego procka na nią podłączyć? Czy trzeba kupić inny procekj? jak tak to jaki i za ile? Jak sprawa wygląda na Sockecie 939? I czy może zrezygnować z zamówienia płyty SK8N i wybrać jakąś na socket 754 ?? Czy procesor operton (AMD) będzie się dobrze sprawowałw grach ? (ten najtańszy) Błagam o szybką odp. Pozdrawiam AnGeL No więc chyba miałeś na myśli A64 2,0GHz 3000+, a nie 3GHz. Pozatym S940 jest do zastosowań profesjonalnych- potrzeba do tego droższej i troche mniej wydajnej rejestrowanej pamięci RAM- ECC. IMHO nie opłaca się w to pchać. Za to możesz do tej płyty włożyć A64 2,2GHz 3500+ na S939- który kosztuje w wersji OEM 1400zł, ale byłoby prościej jakbyś kupił płytę na S754 i taniego proca, np. A64 2800+- on ma 1,8GHz a dostaniesz go nawet za 599,-. A jak masz dużo sałaty to bierz proca i mobo na 939- lepszy wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...