Skocz do zawartości
Slayer

Kręcenie Celerona na P4S5A

Rekomendowane odpowiedzi

MIał ktoś doświadczenia jakieś z tą płytą, prucz mnie? :) Czy istnieją biosy umożliwiające ustawienia innych niż 100/133 Mhz ustawień FSB? Nowy oficjalny bios nic w tej kwestii nie zmienił, a pare dodatkowych Mhz w Celeronie by się przydało. Nie sądzę, żeby mój procek wytrzymał FSB 133 :? ...choć :twisted: :twisted: :twisted: hehe. :twisted:

PS. gdybvy płyta nie wstała od przekręcenia procka, to wyciągam bateryjkę i czekam z pare minut- godzinę? 8)

PS 2. nie wiem, gdzie to było, ale ktoś ten model 1,7 Ghz podkręcił na 2,26 Ghz i to było chyba na.....http://www.redakcja.net/ ...tak przynajmniej mi sie kojarzy. :) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty masz SIS 645 DX czy SIS 645? Jezeli ten 2  cię rozczaruję. Ten chipset nie ciągnie większej magistrali niż 150 Mhz. A tak poza tym- mało ci? :)

Co to znaczy nie ciągnie? Ja mam FSB do 200MHz co jeden MHz, ale to na MSI. Ten ECS jest na SIS645DX i to nie moj sprzęt offcourse.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, ok. A ile kosztował ten 645DX? Na oficjalnej ECS-a stronie nie ma żadnego biosu do tej płyty- sprawdziłem.

W takim razie czekamy- moze ktoś coś wie :)

Nie wiem ile kosztował bo nie ja wybierałem ten zestaw. Poprostu ojciec kupił koledze komputer.... Bios jest i nawet go ściągałem (mam gdzieś na dysku chyba). Kiepsko coś szukałes.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...