~Doom 3~ Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam... zakupilem wiatraczek 120mm Papst (26db) o przeplywie powietrza 94m3/h :)))) Wentylek bedzie sluzyl do wciagania powietrza do obudowy z przodu... Jest jednak maly problem. Z przodu mam dziure w obudowie ktora nadawala by sie rozmiarami na wentyl 80mm.... Co moge wiec zrobic? :P Czey bedzie to bardzo przeszkadzalo wentylowi? Czy jednakl mam wwiercic wieksza dziure? lol... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 masz za dużego w stosunku do tej malutkiej dziurki, daj jej spokój ;) hehehe a tak poważnie to co za problem powiększyć dziurę? wyjmujesz wszystko z budy powiększasz dziurkę ,szlifujesz montujesz i masz - proste pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Za duży na małądziurkę, hehe ;D A tak na serio to jeśli naprawde nie wiesz jak zrobic ta dziure w przednim panelu, to daj sobie spokoj (moze i nie byc miejsca - power, reset itd.). Prosciej o wiele bedzie zrobic otwor w bocznej scianie obudowy, efekt chyba podobny jesli chodzi o wydajnosc... A teraz pytanie ode mnie... Czy taki wentylek jak w temacie potrfilby schlodzic dobrze procesor? Mam na mysli.... : Mam mojego Volcano 11+ jak w podpisie, zdjalbym z niego wentylek a na radiator przymocowalbym tego 120mm. Jest naprawde dobry z teg oco widze.. cichy i to powietrze przeplywa jak po masle! Co wy na to? Pozdrawiam BC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Jezeli wsadzisz tego kolosa na przod budy to zapewnij dobry przewiew budy i zamocuj jakies wentyle do wyciagniecia tego powietrza. Mam u siebie w budzie dwie 120stki jedna na przodzie druga robi jako komin(buda z zasilaczem pionowym wyciagnietym na zewnatrz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Z boku nie ma co wkładać wyciągającego, bo zaburzysz przepływ powietrza. Lepiej kup jeszcze jeden 8cm i wsadż z boku jako dmuchający, a ten 120 wsadż na górze jako wyciągający. (po prostu wytnij dziurę 12cm średnicy). Wtedy masz przepływ z przodu i boku ku górze i tyłowi: najlepszy z możliwych. Jak włożyłem 120cm / 50 cfm na górze to temp. procka spadła z 55 w stresie do max. 52, tak że sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 3 stopnie, wow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...