D4RkX Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 teraz nie będe używał folli to przez nią utworzyła się nieszczelność :evil: dysk będzie cały w sylikonie !! i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Zmiana strategi. A co masz zamiar zastosować zmiast foli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Sylikon, tylko sylikon :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 to dysk będzie miał skórke sylikonową fajnie ;) Jeśli możesz zamieść zdjęcie hdd w sylikonie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 a jak jest z przewodnoscia cieplna silikonu??? czy przypadkiem dysk sie w tym nie "udusi" ? wiem, ze ta silikonowa bryla bedzie lezala w wodzie ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Cytat to dysk będzie miał skórke sylikonową fajnie Jeśli możesz zamieść zdjęcie hdd w sylikonieniestety ale dysk już stracił skórę :) (tą pierwszą) a oto i zdjęcie: http://d4rkx.250free.com/DSC01441.JPG http://d4rkx.250free.com/DSC01440.JPG teraz dysk ma już prawie nową skórę (narazie tylko po stronie elektroniki :twisted: ) zdjęcia: http://d4rkx.250free.com/DSC01442.JPG no jak już tyle zdjęć zapodałem to jeszcze jedno: http://d4rkx.250free.com/DSC01444.JPG obudowa nie jest jeszcze skończona :!: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 trzeba bylo to zrobic przezroczystym silikonem! i... jakos ladnie, rowno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Cytat trzeba bylo to zrobic przezroczystym silikonem! i... jakos ladnie, rowno. no niestety tylko taki miałem w domu :evil: a to dopiero pierwsza warstwa :wink: potem będzie równo :wink: ------UPDATE------UPDATE------UPDATE------- grrr... sylikon się skończył :evil: myślałem że jeszcze jest :lol: wie ktoś ile taki kosztuje ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Ale ja jestem ciekawy jak dysk zachowa się w wodzie dokładniej czy po tym sylikon nie będzie skutek odwrotny czyli czy zwiększy mu sie temperature czy zminiejszy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 Cytat ZASTOSOWANIE: * uszczelnianie drzwi i okien * bla...bla...bla.. * bla...bla...bla.. * bla...bla...bla.. niewiem co o tym myśleć :? możliwe że będzie działał jako izolator... pozostaje tylko nadzieja :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 D4RkX będzie nastepna próba?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Cytat D4RkX będzie nastepna próba?? jak kupie sylikon :P czyli jutro po szkole, a następnego dnia test :) UDATE--------UPDATE----------UPDATE-----------UPDATE poszukałem trochę i znalazłem sylikon :D tyle że data ważności to 1999 :lol: ale co tam :) dysk już troszkę uszczelniłem może nawet jutro będzie próba ale wole mieć pewność że sylikon dobrze wysechł :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 mam nadzieje, ze masz jeszcze troche tych HDD na zmarnowanie, bo.. fajnie by bylo zobaczyc dzialajacy dysk pod woda. przeprowadz testy przy pelnym obciazeniu dysku.. przez 24h... powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D4RkX Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Dysków jeszcze troche jest :wink: uzbierało się przez te wszystkie lata, a nie szkoda mi ich bo to same 500mb :) ps. ten je...y sylikon nie chce wyschnąć :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko55 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 bo jest, albo za stary, albo.. to jakas dziwna odmiana, ktora wolno schnie przy grubych warstwach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Na silikonie powinno być napisane ile schnie :) ale z tego co ja wiem to powinien schnąć przynajmniej 24h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...