Skocz do zawartości
KRECIO

Jak zrobic flash biosu w kartach ati?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam juz konkretny program i bios ale nie moge dobrac odpowiedniej komendy pod dosem, program sie urucamia ale za chiny nie chce mi zflaszowac biosu!! tak jakbyb nie pokolei wpisywal??

jesli juz ktos flaszowal bios w ati tio niech powie co trzeba wpisac pod dosem!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chloapaki pol godziny temu mialem najwiekszy kisiel w majtach w calym swoim gownianym zyciu, mianowicie zrobilem flash biosu k.g., wszytko szlo spoko dopuki nie srestartowalem kompa, wtedy to moim oczom ukazaly sie wszelkiego rodzaju szlaczki i farmazony :P, ale mowie sobie spoko jest zflasciach!e stary bios i w ten oto sposob zaczelem jechac na slepo bo na ekranie nic nie widac :(, reset kompa i wciskam F8 by pojawilo sie menu w ktorym mozna wybrac tryb uruchamiania sie kompa, szukalem na slepo "wiersza polecen" naszczescie pamietalem ze jest on przed ostatnio na liscie, wciskam i juz jestesmy w dosie :P, potem nie moglem przypomniec sobie w jakim katalogu mam kopie biosa i program do flashowani wiec zaczelem wpisywac na slepo nazwy, wkoscu slaczki sie przestawily wiec wywnioskowalem ze zmienil sie katalog :) no to ja "lashrom -p 0 stary.rom" bo tak mialem zapisany stary bios a tu [gluteus maximus] po restarcie dalej mroweczki :( wywnioskowalem ze zle cos wpisuje, no to ja znowu wchodze do wiersza polecen i jeszcze raz wpisuje, tym razem wyskoczyly jakies czerwone mroweczki czyli jakis blad a co za tym idzie samoczynny restart kompa, po pol godzinnej zabawie wkoncu udalo mi sie flashowanie biosu i karta znow nadaje sie do uzytku :)

A teraz mam pytanie czy jak znowu zrobie flashowanie biosa (boje sie na sama mysl) to czy sporo przyspieszy karte przestawienie pamieci z CAS 2 (norm) na CAS 1 i czy moje pamieci to wytrzymaja, a moze znowu pojawia sie mroweczki??aha i chce jeszcze przetaktowac pamiatki z 230 na 270 tak aby chodzily synchronicznie z rdzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem idealnie ten sam przypadek 2 miesiące temu - właśnie po zmianie CAS 2 na 1 po ekranie latały śmieci. Poradziłem sobie dokładnie tak jak ty - człowiek nie wie jakie drzemią w nim możliwości dopóki czegoś takiego nie przeżyje :)

DOKLADNIE TRZA TO PRZEZYC!!!!!

ten kisiel w majtach te emocje, zjebalem czy nie zjebalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi