elcow Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 witam wszystkich serdecznie,dzisiaj zakupilem wentylatorek Arctic Cooling - Fan PRO Termal Control i chce go wlazyc do zailacza,moje pytanie brzmi, czy bedzie on wystarczajacy by utrzymac zasilacz w temperaturze odpowiedniej dla niego, dodam ze w budzie siedzi athlon Xp 1800+ niemarkowy zasilacz, plyta shuttle, na cpu titan, chce takze zapytac czy jako maty wygluszajacej mozna by uzyc materialu, gabko podobnego jakiego uzywa sie do pakowania urzadzen elektroninczych (np owiniety telewizor w pudelku :D ) z gory dziekuje za odpowiedzi na te pytania...pozdraiwam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 zalezy jaki ten wentylatorek ma przeplyw powietrza, no i glosnosc (jesli ci zalezy na ciszy). sprawdz parametry tego wentylka i sam sie zastanow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elcow Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Obroty: 1000 - 2500 obr./min. Zasilanie: 12V, 0,13A Przepływ: 12,1 - 31,5 m3/h Masa: 78g Hałas: 10 - 23 dB Rezystancja cieplna: 0,29 C/W to sa jego paramtery podpowiedzcie czy sie nadaje, i czy bede glosny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 MOze i sie nadaje, lae ja bym wzial papst 80mm, cichy i wydajniejszy i solidniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electric Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 podłącze sie do tematu. Wywaliłem kratke z tyłu zasilacza, i zmniejszylem troche jego obroty. Czy ma ktoś już doswiadczenie co sie stanie jak sie przegrzeje zasilacz ?/ Poprostu czuć zapach gorących radioatorów. Nie jest to swąd czy coś w tym rodzaju. Powietrze tez nie jest gorące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electric Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 podłącze sie do tematu. Wywaliłem kratke z tyłu zasilacza, i zmniejszylem troche jego obroty. Czy ma ktoś już doswiadczenie co sie stanie jak sie przegrzeje zasilacz ?/ Poprostu czuć zapach gorących radioatorów. Nie jest to swąd czy coś w tym rodzaju. Powietrze tez nie jest gorące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 triple post... tez to kocham ^^ @ topic moze lepiej zwieksz te obroty, bo nie mozesz byc pewien.. ale skoro wczesniej tego smrodku nie bylo, to chyba nie powinno go teraz byc :) wiec zwieksz te obroty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electric Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Sorki. :o Co do obrotow to zaraz biore zasilacz na warsztat :) Zwieksze mu troche obroty ale nie maksymalnie. Pozatym zastanawiam nad domontowaniem dodatkowego radiatora w srodku. Najlepiej jakby był z zebrami ale takiego chyba nie znajde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...