Skwara25 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Witam Serdecznie Chciał bym przetaktować Procka na wyższą częstotliwość, chciał bym to zrobić nienarażaja Kompa na Uszkodzenie. Wiem co nieco o Tym, ale wole poradzić się Expertów, bo nie ma co urywać jeszcze jestem n00bem i niewiem jakie ustawienia były by najlepsze dla mojego Kompuera :D Oto co Mam Płyta Główna MSI K7T266 Pro2 Model: MS-6380 Chipset:VIA KT266/333 Procesor AMD Athlon 1700+ Jądro: Palomion Technologia 0.18 Family:6 Model:6 Stepping:2 Ext.Family:7 Ext.Model:6 Revision:A5 Ram DDR266 256 Elixir CL2.5 512 Nayna CL2 Chłodzenie Tu można by napisac Lepiej nie mówić :) Master Cooler :? Mam też kilka Pytań: 1. Jak bardzo można przetaktować ten procesor ? 2. Jaki Cooler był by najlepszy ? Z Góry dziekuje za zainteresowanie się Tym tematem i ewentualną Pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 masz procka na rdzeniu palomino, czyli z super kręcenia nici. mógłbyś najwyżej dokręcić go do 2100xp, ale IMHO nie warto, sam mam palomino i na dniach sprzedaje i kupuje 2000xp thortona. bo z palomino nie warto nawet zaczynać, toto sie strasznie grzeje i bez kręcenia;] ale jeżeli chcesz to podność FSB i zwiększaj napięcie [of kors w biosie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Wymiana samego procka niewiele pomoże, bo na kt266 za dużo się go nie podkręci (brak odpowiednich dzielników pci/agp powyżej fsb 166MHz). Polecam lekturę tematu "overclocking pamięci dla początkujących" w dziale "pamięć ram". Zaostrzenie timingów powinno przynieść odczuwalny wzrost wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwara25 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A jakiego Coolera polecacie ?? Bo narazie to jest jakiś Cooler Master, i troche obawiam się że może niewystarczyć A o ile FBS podwyrzszyć i jakie napiecie ustawić ?? (Narazie mam 1,695-1,705) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A jakiego Coolera polecacie ?? Bo narazie to jest jakiś Cooler Master, i troche obawiam się że może niewystarczyć A o ile FBS podwyrzszyć i jakie napiecie ustawić ?? (Narazie mam 1,695-1,705) U mnie takie cus chodzilo na magistrali 147 na ecs (jakis sis) bez podnoszenia napiecia wiec kolo 2000+ tylko uwazaj na napiecia (nie wiem jaka masz zasilke) ale tak jak wyzej ci pisza zmien procek bo przyrost zaden praktycznie, a grzeje sie jak diabli ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...