zadyma Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Witam!Zapewne bylo to juz poruszane na forum ale nic nie moglem znalezc... :roll: Tak wiec problem polega na tym ze program strasznie zamula mi komputer gdy ludzie ciagna ode mnie dane(po sieci lokalnej).Komputer zaczyna mulic gdy transfer przekroczy 2MB/s przy 5MB/s jest juz tragedia.Dodam ze w tym czasie obciazenie CPU dochodzi do 80% a czasami nawet 100%...Wiem ze mulenie kompa zwiazane jest z obciazeniem CPU,tylko dlaczego tak sie dzieje :?: Posiadam Athlona 2GHz,Abit NF7,2x256MB RAM i dysk WD80GB korzystam z sieciowki na plycie glownej z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi,pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 moze dlatego zaczyna mulic ze dysk nie wyrabia :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 jaka masz wresje dc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qd Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 mialem to samo. format c i pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 W opcjach programu jest jeszcze cos takiego jak pokazywanie paska postepu (poza procentami). Z tego co pamietam to zzera to tez troche procka, do 10% (tak bylo u mnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadyma Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 moze dlatego zaczyna mulic ze dysk nie wyrabia :-P Dysk chyba wyrabia,bo troche dziwne zeby mial dosyc jest to WD800JB.Dodam jeszcze ze jak czyta z dysku drugiego,jest to jakas barracuda 40GB dzieje sie to samo :roll: jaka masz wersje dc ? Wersje posiadam 0.401 :) mialem to samo. format c i pomoglo :)Robilem formata juz pare razy i zawsze jest tak samo :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 sproboj zmienic wercje na 0.306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadyma Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 sproboj zmienic wercje na 0.306 Tak wiec zmienilem na ta wersje i chyba jest troche lepiej... Ale potestuje jeszcze i sie odezwe. Dzieki azyl , pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Sorry ze sie podepne ale czy ktos moze mi wyjasni pojecie "Brak dostepu" wywalane przez DC++ na dany plik?? Jestem activ i do przedwczoraj wszystko mi chodzilo a od tamtego czasu czesto wyskakuje cos takiego pomimo tego ze ktos ma nawet wszystkie sloty wolne. Probowalem inne porty i jest to samo. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 mi sie wydaje... ze po prostu DCC nie obsługuje DMA.. i wszystkie dane przełazą przez procesor.. to sie nie dziwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Zmiana wersji na starsza mogla pomoc, ale... W wersji bodajze 0.4 dodano 'hashowanie' plikow. Ma to na celu wyeliminowanie 'fake-files'. Wlasnie ten proces dosyc mocno obciaza dysk i procesor, wiec moze wlasnie to bylo powodem Twoich problemow. Z tego, co mozna wyczytac na roznych forach poswieconych DC, za jakis czas nie bedzie mozna w ogole uzywac klienta bez funkcji hashowania. Pamietaj jednak, ze pelne hashowanie odbywa sie tylko raz - pozniej robione jest jedynie dla nowych udostepnionych plikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadyma Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Zmiana wersji na starsza mogla pomoc, ale... W wersji bodajze 0.4 dodano 'hashowanie' plikow. Ma to na celu wyeliminowanie 'fake-files'. Wlasnie ten proces dosyc mocno obciaza dysk i procesor, wiec moze wlasnie to bylo powodem Twoich problemow. Z tego, co mozna wyczytac na roznych forach poswieconych DC, za jakis czas nie bedzie mozna w ogole uzywac klienta bez funkcji hashowania. Pamietaj jednak, ze pelne hashowanie odbywa sie tylko raz - pozniej robione jest jedynie dla nowych udostepnionych plikow. ...i pomogla :D Teraz mam wersje 0.306 i jest ok :D Wielkie dzieki wszystkim za odpowiedzi i wyjasnienie tego problemu :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Zmiana wersji na starsza mogla pomoc, ale... W wersji bodajze 0.4 dodano 'hashowanie' plikow. Ma to na celu wyeliminowanie 'fake-files'. Wlasnie ten proces dosyc mocno obciaza dysk i procesor, wiec moze wlasnie to bylo powodem Twoich problemow. Z tego, co mozna wyczytac na roznych forach poswieconych DC, za jakis czas nie bedzie mozna w ogole uzywac klienta bez funkcji hashowania. Pamietaj jednak, ze pelne hashowanie odbywa sie tylko raz - pozniej robione jest jedynie dla nowych udostepnionych plikow. Dodkladnie, jest hashowanie i muli ladnie :mrgreen: Trzeba poprostu poczekac (na dole leca procenty czy tam sciezka - nie pamietam jush) ;) To jest tylko za pierwszym razem gdy sie pierwszy raz progs uruchomi, potem zapamietuje i "haszuje" tylko nowe pliki ktore zostaly dodane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...