Olek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Witam Czytam o sieciach bezprzewodowych od dóch godzin przeczytałem już mnóstwo artykułów jednak w żadnym nie spotkałem sie z odpo. na nurtujące mnie pyatnie. Czy jeżeli założe sobie DSl od TP sa kupie karte WIFI z natena dookólna i udostepnie neta moim znajomym dwóm z natenatami kierunkowymi. To czy: 1.Do routera można podpiąc bezpośrednio sieciówke bezprzewodowa czy to wszytko musi chodzic poprzez mój komp 2.czy istnieje jakis sposób podłczenia takiej atnenty aby innym udostepnim neta bez dodatkowych kosztów kupuja jakis komputer na serwer Wiem że to sa może głupie pytania ale poprzeczytaniu tylu informacji aż mi sie mózg zagrzał :-) z góry dziękuej za odp. jak to zrobic wgre w chodzi jedynie siec bezprzewodowowa pozdr. p.S przepraszam za błedy !!!!!!!!! temat ten pisze na kompie podłczonym do TV i sło widac różne listerówki. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 1.Do routera można podpiąc bezpośrednio sieciówke bezprzewodowa czy to wszytko musi chodzic poprzez mój komp To zalezy jaki masz router. Do routera z access pointem (jak źle to poprawcie mnie) mozesz podłączyć antene czy chyba nawet dwie, a kompa do rj 45. Odn pyt2: wystarczy router np d-linka za niecałe 600 i masz spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 "To zalezy jaki masz router. Do routera z access pointem (jak źle to poprawcie mnie) mozesz podłączyć antene czy chyba nawet dwie, a kompa do rj 45. Odn pyt2: wystarczy router np d-linka za niecałe 600 i masz spokój" Dzieki za odp. a moge dostac przykładowy model routera do którego mzona podłzyc antenke i działało to jako serwer Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 http://www.dlink.pl/produkte/products_dire...uct=DI%2D624%2B A np. ten. D-link 624+. PS. Zorientój sie jeszcze przed kupowaniem czy napewno bedzie sie dało to tak skonfigurowac jak ty chcesz. Router roździela sygnał internetu pomiędzy kompy podlączone do niego (m.in przez antene) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2er Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Polecam Linksysa. Sam takiego uzywam od roku i nie mam problemow. Router z access pointem kosztuje okolo 320 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A ile portowy jest ten Linksys, bo jak na Access Point to trasznie tanii jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...