Skocz do zawartości
Olek

Czy tak siÄ™ da :-) ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam o sieciach bezprzewodowych od dóch godzin przeczytałem już mnóstwo artykułów jednak w żadnym nie spotkałem sie z odpo. na nurtujące mnie pyatnie.

Czy jeżeli założe sobie DSl od TP sa kupie karte WIFI z natena dookólna i udostepnie neta moim znajomym dwóm z natenatami kierunkowymi. To czy:

1.Do routera można podpiąc bezpośrednio sieciówke bezprzewodowa czy to wszytko musi chodzic poprzez mój komp

2.czy istnieje jakis sposób podłczenia takiej atnenty aby innym udostepnim neta bez dodatkowych kosztów kupuja jakis komputer na serwer

Wiem że to sa może głupie pytania ale poprzeczytaniu tylu informacji aż mi sie mózg zagrzał :-)

z góry dziękuej za odp. jak to zrobic wgre w chodzi jedynie siec bezprzewodowowa

pozdr.

p.S przepraszam za błedy !!!!!!!!! temat ten pisze na kompie podłczonym do TV i sło widac różne listerówki. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Do routera można podpiąc bezpośrednio sieciówke bezprzewodowa czy to wszytko musi chodzic poprzez mój komp

To zalezy jaki masz router. Do routera z access pointem (jak źle to poprawcie mnie) mozesz podłączyć antene czy chyba nawet dwie, a kompa do rj 45.

Odn pyt2: wystarczy router np d-linka za niecałe 600 i masz spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"To zalezy jaki masz router. Do routera z access pointem (jak źle to poprawcie mnie) mozesz podłączyć antene czy chyba nawet dwie, a kompa do rj 45.

Odn pyt2: wystarczy router np d-linka za niecałe 600 i masz spokój"

Dzieki za odp. a moge dostac przykładowy model routera do którego mzona podłzyc antenke i działało to jako serwer

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.dlink.pl/produkte/products_dire...uct=DI%2D624%2B

A np. ten. D-link 624+.

PS. Zorientój sie jeszcze przed kupowaniem czy napewno bedzie sie dało to tak skonfigurowac jak ty chcesz. Router roździela sygnał internetu pomiędzy kompy podlączone do niego (m.in przez antene)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi