Armadon Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Trochę mi się znudziła moja buda i parę rzeczy w niej zmieniłem. Dokładniej mówiąc z orginalnej obudowy nie zostało kompletnie nic, tylko podstawka pod mobo jest z jakiejś starej budy enlighta. Jest to jak na razie mod raczej poglądowy mający za zadanie pokazać co należy zmienić w przyszłej wersji, ale wszystko się trzyma kupy i działa więc nie jest źle. Wersja finalna będzie zrobiona na kontownikach aluminiowych i całkiem możliwe że ścianki również będą z aluminium. Z przodu na górze będzie oczywiście panel czołowy a pod nim szyba. Na prawej ściance będzie dziura wielkości 160x160 lub zbliżonej zatkana nagrzewnicą od kadeta i 4 wiatrakami 80mm z regulacją obrotów. Na lewej ściance otwory wentylacyjne do zasysania powietrza na wysokości płyty głównej i nagrywarki, więc cyrkulacja powietrza w obudowie powinna być ok. Od wentyla w chieftecu do prawej ścianki pójdzie rura PCVżeby sobie ładnie powietrze wydmuchiwał poza obudowę. Załączam zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Druciki mocujące konstrukcje (deseczki),są the best 8O Ja zostawiłbym to nawet w wersji finalnej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Full profi drut mod :D Pomysł ciekawy, czekamy na efekt końcowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Mogles sie wysilic chociaz na jakies poskrecanie tego a nie laczenie jakimis getto-drutami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Bardzo ladne druty; masz u mnie duzego plusa za to, ze sa bialo-niebieskie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Wysilał się będę jak dorwę te kontowniki aluminiowe, bo wtedy będzie to miało sens. Póki co czekam na razie na jakieś sugestie dotyczące idei tej konstrukcji, na przykład czy nagrzewnicę i pompkę umieścić na zewnątrz, czy może trochę poszerzyć obudowę aby wlazły do środka. Oczywiście wszystko będzie podświetlone UV, bo to w końcu Lanparty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A może podziel bude na sekcje, w jeden umieść dyski i napędy w drugiej płyte razem z kartami, w następnej zchowasz WC, pompka, nagrzewnic, kolejna sekcja zasilacz, do tego wymuszony obieg powietrza dla każdej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Z tymi sekcjami to raczej odpada, bo wymuszenie obiegu powietrza dla każdej wymaga kilku wentylów w kilku miejscach, a tego chciałbym raczej uniknąć. Góra obudowy będzie na stałe połączona z przednim panelem i otwierana do tyłu na zawiasach, co z pewnością uprości znacznie grzebanie w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...