WaWrzOL Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Jak moge mu nadac prawa do zapisu sciaganych plikow? Obecnie pliki zapisuja sie na dysku tylko gdy jestem zalogowany jako root.. Inaczej nie idzie :roll: /mdk 9.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Domyslam sie ze masz partycje FAT lub NTFS, do ktorych zwykly uzytkownik nie ma dostepu. U mnie taki wpis w /etc/fstab zalatwil sprawe praw dostepu: /dev/hda5 /mnt/gamez vfat umask=000,uid=0,gid=0,iocharset=iso8859-2,defaults 0 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 kurde :roll: nie moge go edytowac tzn nie wiem jak.. jestem newbie.. probowalem polecniem vl albo jakims edytorem z kde i nie chce sie otworzyc.. Udalo mi sie go wyedytowac ale nic to nie dalo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A odmontowales i zamontowac partycje jeszcze raz? Pamietaj ze montujesz je poprzez mount /mnt/sciezka. W takim przypadku reszta danych zostanie pobrana wlasnie z pliku fstab i powinno juz dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...