fiskomp Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam. Stałem się posiadaczen Leadetek'a 5900XT i przekopując się przez to mrowie postów mam takie pytania. 1. Czy jest sens modyfikować cokolwiek w tej karcie przy procu A1700+@1831MHz ? Czy w tym wypadku proc nie będzie wąskim gardłem dla grafiki. 2. Czy bez zmiany chłodzenia z tego co zuważyłem, bezpiecznie ustawić zegary na 400core/800mem (tryb 3D) ? Próbowałem ustawić 450/820 ale temp. rdzenia dochodziła do 68st. po dłuższym graniu, wtedy nic niepokojącego na ekranie się nie działo (zero artefaktów). 3. Czy faktycznie z tymi oznaczeniami pamięci że niby są 2,8ns, a faktycznie są szybsze to prawda ? 4. W zakładce ForceWare'ów jest podawana temp rdzenia i otoczenia, wiadomo rdzeń to GPU, a otoczenie, jak ta jest mierzona i czy można zmienić temperaturę zwolnienia pracy GPU, bo pokazuje u mnie próg na 140st (a to chyba o wiele za dużo). 5. Czy ma znaczenie to że revision PCB to "D2" ? Sorki za lamerstwo, ale starałem się umieścić najważniejsze pytania, które mnie interesują i liczę na Waszą pomoc. W tej chwili karta chodzi na ustawieniach 400core/800mem, bez modyfikacji chłodzenia i bez radiatorów na pamięciach, czy nic się nie powinno dziać ? Chodzi mi przede wszystkim o możliwość przegrzania pamięci. Przez jeden dzień chodziły na 820 i nic się nie działo, nie miałem artefaktów, zarówno katowałem Markami 01 i 03, Aquamarkiem 03, jeżeli chodzi o wyniki, nie są imponujące (patrząc po Waszych), 3DMark03 - 5111pkt, 3DMark01 - buja się w granicach 12000pkt, +- 50 pkt. pozdrawiam, fiskomp Ps. Sprzęt jak w podpisie. Edit: Proszę moderatorów o usunięcie tego topic'u, znalazł się nie tam gdzie powinien :oops: :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 1 no za mało MHz i niewidomo jakie fsb .. 2 sprecyzuj dluzsze granie 3 ? chodzi ci o to ze sie da znich wiecej MHz wycisnac czy ? 4 nie wiem , ale zanim dojdzie do 140 to ci sie predzej komp wył/zwis.. a nie zwolni ;) 5 nie wiem wyniki w markach masz raczej ok (proc slaby) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 przy takim procku prawidlowe wyniki w markach. Ja na duronie podkreconym do 2112 mam niewiele wiecej (pewnie to wina malej ilosci keszu w procu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81824&start=840 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Mi na standartowym chłodzeniu bez dokupywania czegokolwiek szła na 470/900 i po 4-5 godzinnym meczeniu farcry-a na niezbyt wygórowanych poziomach detali - uroki PS ... nie spaliła sie a tez pisało, że pamięci 2,8ns... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...