tepcio Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Mam uszkodzoną kość pamięci DDR 512 MB, dopóki nie zapełni się do pewnego miejsca 312 MB to wszystko jest OK, ale po przekroczeniu wyskakuje niebieski ekranik i cała maszyna siada. Ma ktoś pomysł na zablokowanie mojej pamięci przed "punktem krytycznym". Czy istnieje jakiś programik, który by to umożliwił?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 post do usunięcia - jednak jak widać jest taki program ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Na linuxie widziałem coś takiego co wykrywa czy pamięć jest zepsuta, jesli coś wykryło to wyłącza dany fragment pamięci z użycia. jednak czy jest takie coś na windowsa to nie wiem. Zresztą mozesz sprobowac założyc ramdysk na widowsie np. wielkosci 256MB , jest duze prawdopodobienstowo ze trafi na zepsuty fragment pamieci, i komp bedzie dzialal dobrze dopuki nie bedziesz korzystac z ramdysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 wejdź w msconfig - zaawansowane - i masz tam opcje ogranicz pamieć do ... niestety siedze w pracy na me i nie mam jak sprawdzić czy jest taka sama opcja w xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Na XP jest tak: START > uruchom > msconfig > zakładka BOOT.INI > opcje zaawansowane > ustawic wartosc /MAXMEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...