aqaz Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Ma radeona 9500. Jedzie przetaktowany niewiele 300/270. Zomodowałem go na pro. I chciałbym się spytać innych urzytkowników, którzy modowali swoje 9500 czy oni mają jakieś problemy. Ja w benchmarkach nie mam arrtów w grach większości nie mam ale.... w wolfensteinie: enemy territory mam arty, w ghost masters też, i w doomie 3:( słyszałem, że z doomem 3 to dlatego że jest podkręcony... więc pytam: Czy Urzytkownicy 9500@9500pro po poprawnym odblokowaniu 4 dodatkowych potoków mają w jakiś grach artefakty. JEżeli tak to napiszcie jakie. Z góry dziękuje. Pozdrow dla All tweakowego ludu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 skrec w dól i sprawdz czy nadal sa .. jak nie ma to masz odpowiedz.. poprawne odblokowanie to byłoby takie ktore niczym sie nie rozni od 9500pro .. czytaj pracuje zawsze poprawnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 ale normalne taktowanie to 275/270 a na procu graficznym nmam Arctic cooling VGA rev. 2 więc chyba 25 mHz to nie tak duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 po odblokowanu dodatkowych potoków rdzen sie grzeje o wiele mocniej ... wiec taktowanie z NP nie ma nic do PRO .. tamto sie sprawdzlao na 4 potokach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 zniemiłem na standardowe taktowanie i nic jak w doomie 3 arty były tak są. Jakieś inne pomysły??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junkers Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Zauważyliscie że wszystkie gry są pisane w OpenGL'u? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Nie moduje sie na pro - to raz. Dwa - nie masz 9500@9700 tylko 9500@9500pro. /jakie stery wgrałes ? experimental opengl w opcjach ? (czy jakoś tak) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 jade na omegach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 u mnie nima, chlodzenie standardowe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 u mnie nima, chlodzenie standardowe :wink:co potwierdza moja teorie o nie w pełni modujacym sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 jade na omegach No chodzi mi o omegi - tam jest opcja do opengl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 openGl swap driver da starym doom sie zacina i pojawia się błąd podczas wczytywania. na nowych arty. A mam pytanie czy ghost masters jest na opnGl'u?? bo że doom3 i Wolfenstein:et są....w sumie z innymi grami problemów takich nie mam. W far cry brak artów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Zauważyliscie że wszystkie gry są pisane w OpenGL'u? :oNie wszystkie tylko niektóre. Chyba , że poza Doom'em , Quake'em i Wolfenstein'em niczego nie znasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Zauważyliscie że wszystkie gry są pisane w OpenGL'u? :oNie wszystkie tylko niektóre. Chyba , że poza Doom'em , Quake'em i Wolfenstein'em niczego nie znasz. 8O przecież chodzi o te wyżej wymienione. BTW aqaz zmień w pliku cfg farcry'a tryb wyświetlania na opengl. i zobacz czy wtedy masz arty. w pliku cfg wystarczy zmienic d3d na opengl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 czy zna ktoś jakiś sposób na to?? Może jakieś sterowniki albo coś?? Byłbym wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Leborg tak jak radziłeś włączyłem tryb wyświetlania grafiki w Farcry na openGl i oprócz tego, że chodzilo trochę gorzej nic więcej nie zauwazyłem. Co Ty na to? Zainstalowałem też Medal of Honor i 1. dodatek do niego i nie ma artów. Czekam na dalsze propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Ja mam radka 9500@9500 pro o taktowaniu odpowiednio 405 rdzeń 324 pamieci i arowno w testach 3d markami jak i w grach nie ma zadnych artefaktow. Mysle ze twoim problemem moze byc chłodzenie karty badz tez zasilacz!!!!zasilacz musi byc porzadny i ponad 400W!!!! :lol: Ja mam Chiefteca 420W arctic cooling na rdzeniu i miedziane radiatory na infineonach 3,0 ns i jest wszystko git!!!Dodam tylko ze w 3d marku 2003 mam 4861 pkt. wiec wynik mowi sam za sie....!!!! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Ja mam radka 9500@9500 pro o taktowaniu odpowiednio 405 rdzeń 324 pamieci i arowno w testach 3d markami jak i w grach nie ma zadnych artefaktow. Mysle ze twoim problemem moze byc chłodzenie karty badz tez zasilacz!!!!zasilacz musi byc porzadny i ponad 400W!!!! :lol: Ja mam Chiefteca 420W arctic cooling na rdzeniu i miedziane radiatory na infineonach 3,0 ns i jest wszystko git!!!Dodam tylko ze w 3d marku 2003 mam 4861 pkt. wiec wynik mowi sam za sie....!!!! :twisted: Taaa jasne Antec 550W od razu... Qmpel ma Chiefteca 360W i ma 1700+@2234Mhz WC 2x256 Crossiar 2-2-2-6 160Gb Maxtor Diamond max +9 7200rpm 8Mb cache Radka 9500Pro nie wiem na ile wykręconego... Jakąś płytke z Abita... W 3Dmarku 4500 z groszem... I napięcia stabilne... także wystarczy markowy 350W ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Jakoś trudno mi uwierzyć w te 4800, skoro ja mam 3900... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Leborg tak jak radziłeś włączyłem tryb wyświetlania grafiki w Farcry na openGl i oprócz tego, że chodzilo trochę gorzej nic więcej nie zauwazyłem. Co Ty na to? Zainstalowałem też Medal of Honor i 1. dodatek do niego i nie ma artów. Czekam na dalsze propozycje.no to poszliśmy złym tropem, myślałem że to wina gier w opengl'u próbowałes najnowszych sterów? wiem że mając ati nieraz trzeba żonglować sterami, więc spróbuj też na starszych. jak dalej będzie występować, to znaczy że karta sie poprawnie nie moduje :( [przynajmniej mi sie tak wydaje] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Jakoś trudno mi uwierzyć w te 4800, skoro ja mam 3900...No widzisz a jednak i myśle że jest co najmniej kilka osób które mają lepsze wyniki!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja mam radka 9500@9500 pro o taktowaniu odpowiednio 405 rdzeń 324 pamieci i arowno w testach 3d markami jak i w grach nie ma zadnych artefaktow. Mysle ze twoim problemem moze byc chłodzenie karty badz tez zasilacz!!!!zasilacz musi byc porzadny i ponad 400W!!!! :lol: Ja mam Chiefteca 420W arctic cooling na rdzeniu i miedziane radiatory na infineonach 3,0 ns i jest wszystko git!!!Dodam tylko ze w 3d marku 2003 mam 4861 pkt. wiec wynik mowi sam za sie....!!!! :twisted: Taaa jasne Antec 550W od razu... Qmpel ma Chiefteca 360W i ma 1700+@2234Mhz WC 2x256 Crossiar 2-2-2-6 160Gb Maxtor Diamond max +9 7200rpm 8Mb cache Radka 9500Pro nie wiem na ile wykręconego... Jakąś płytke z Abita... W 3Dmarku 4500 z groszem... I napięcia stabilne... także wystarczy markowy 350W ... No tak ale to Chieftec!!!!!! i to juz wszystko tłumaczy!!!weż sprawdz na jakims gigabajcie 350w lub czyms podobnym!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Mam chiefteca 360W df activ pfc. Zmniejszyłem taktowanie na standardowe(275/270) i w Wolfensteinie: ET pomogło, musze jescze w doomie 3 zobaczyć. Dziękuje (Chaosowi za radę) pytanie tylko czy moje chłodzenie na rdzeń procesora jest do duszy jeżeli tak to jaki polecacie. Na Ram już mam zakupione nie założone 4 radiatory (muszę jeszcze 4 dokupić) miedziane pokryte chromem Tweak'a:) Jakie chłodzenie na rdzeń proca polecacie?? Moje to arctic cooling VGA rev 2. A moze to być wina pasty termoprzewodzącej? Mam tą co do mojego chgłodzenia byłą dodana głównie na bazie silikonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja mam radka 9500@9500 pro o taktowaniu odpowiednio 405 rdzeń 324 pamieci i arowno w testach 3d markami jak i w grach nie ma zadnych artefaktow. Mysle ze twoim problemem moze byc chłodzenie karty badz tez zasilacz!!!!zasilacz musi byc porzadny i ponad 400W!!!! :lol: Ja mam Chiefteca 420W arctic cooling na rdzeniu i miedziane radiatory na infineonach 3,0 ns i jest wszystko git!!!Dodam tylko ze w 3d marku 2003 mam 4861 pkt. wiec wynik mowi sam za sie....!!!! :twisted: A moze powiesz, co to wnosi do tematu (chodzi mi o wyniki - chcesz sie pochwalić ? I jak zasilacz moze knocić gry w opengl ? Ja sie z tym nie spotkałem jeszcze (i raczej nie tylko ja). A wynik mówi tyle, że na 405/640 masz kosmiczny wynik. Pokaż screena np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A moze za slabo albo zamocno dokręciles silencera? Albo masz taki slaby model:( i nici z podkrecania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja mam radka 9500@9500 pro o taktowaniu odpowiednio 405 rdzeń 324 pamieci i arowno w testach 3d markami jak i w grach nie ma zadnych artefaktow. Mysle ze twoim problemem moze byc chłodzenie karty badz tez zasilacz!!!!zasilacz musi byc porzadny i ponad 400W!!!! :lol: Ja mam Chiefteca 420W arctic cooling na rdzeniu i miedziane radiatory na infineonach 3,0 ns i jest wszystko git!!!Dodam tylko ze w 3d marku 2003 mam 4861 pkt. wiec wynik mowi sam za sie....!!!! :twisted: Chciałem tylko powiedzieć mondralo ze w markach nie mam artów po przetakowaniu na 300/280. Ale mam je w grach na openGl'u. A co do zasilacza to... ponad 400W?? nie wiem po co mi. Mój chieftec 360W mi wystarczy pierw pomyśl potem napisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqaz Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 za mocno doręcony?? Mam do oporu. A czy to ma znaczenie? Jeśli tak to jakie? I co z pastą termoprzewodzącą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Nie przesadzajcie z tymi wynikami :wink: To jeszcze żadne cuda. Nie popadajmy w paranoję. Wymieniony szef spokojnie powinien obsłużyć tego radka podkręcony proc i jeszcze kilka pierdół o których nie wspominam. Chłodzenie pewnie jest trefne i tyle. Radiator na lustro i porzadna pasta powinna sprawę załatwić. Wspomniałeś że dokręciłeś do oporu. Tak nie można trzeba to robić z czuciem. Po zbyt mocnym dokręceniu radiatorów np. Zalman kilka płyt nie chciało wstać a proc sie nie ukruszył. Po poluzowaniu wszystko śmigało 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakoob Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja mam radka 9500@9500 pro o taktowaniu odpowiednio 405 rdzeń 324 pamieci i arowno w testach 3d markami jak i w grach nie ma zadnych artefaktow. Mysle ze twoim problemem moze byc chłodzenie karty badz tez zasilacz!!!!zasilacz musi byc porzadny i ponad 400W!!!! :lol: Ja mam Chiefteca 420W arctic cooling na rdzeniu i miedziane radiatory na infineonach 3,0 ns i jest wszystko git!!!Dodam tylko ze w 3d marku 2003 mam 4861 pkt. wiec wynik mowi sam za sie....!!!! :twisted: A moze powiesz, co to wnosi do tematu (chodzi mi o wyniki - chcesz sie pochwalić ? I jak zasilacz moze knocić gry w opengl ? Ja sie z tym nie spotkałem jeszcze (i raczej nie tylko ja). A wynik mówi tyle, że na 405/640 masz kosmiczny wynik. Pokaż screena np. Chcesz screena??!!niema sprawy daj tylko maila bo niestety orba nie zrobiłem:-(A co do tego zasilacza to fakt sory nie spojrzałem ze kolega ma chiefteca 360 bo to w zupelnosci wystarcza!!!ale z chlodzeniem moglem trafic??!!kto wie!!!jestesmy tylko ludzmi i pomylki sie zdazaja!! :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Ja miałem 20k, ale też screen nie wyszedł. Ciągle jakiś temat i ciągle ktoś wpada z super tekstem "a ja mam tyle i tyle", "mi na 256mb farcry chodzi na max super" bla bla bla. Po co to ? Coraz gorzej tu sie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...