Quam Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No i stało się... po miesiącu bycia "bez zasilacza" doszła rano piękna paczuszka z NeoTECiem V4202... Miałem sobie Radka 9800SE@Pro ale sprzedałem bo był *tfu* 128-bit... Teraz czekam na kase i zamówie jakiegoś 256-bit :) Ale w czym problem, na ten okres "Bez Grania..." skombinowałem jakiegoś GF2MX 100/200 no-name... i podpiołem po mojego LCD jest to Eizo L550 FlexScan... problemy zaczeły się od momentu wpięcia karty... Godzine próbowałm włączyć kompa... ciągłe resety przy samym wyświetlaniu się Menu Wyboru użytkowników (mam XP) ... Na sekunde pokazł się niebieski ekran z napisami u górze i RESET... W końcu AWARYJNIE wszedłem do systmu wywaliłm całkowicie urządznie VGA i po resecie, wykrył domyslne urządzenie : GF 2MX (microsoft corp) ... kolejny problem... NIE DA SIĘ ZAINSTALOWAĆ ŻADNEGO STEROWNIKA... oprocz tego domyslnego od XP... Cokolwiek zainstaluje... po resecie, a w momecie gdzie ma sie pokazać menu wyboru profilu monitor GAŚNIE... pomaga jednynie wywalenie sprzetu w trybie awaryjnym... Teraz siedze na rozdzielczości 1280x1024x16 ... wszystko chodzi strasznie... macie jakiś pomysł co z tym fantem zrobić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Wydaje mi się że po przejściu z ati na geforce powinieneś postawić system od nowa :wink: Spróbuj jednak wywaliś stery jeszcze raz i nagrać je w trybie awaryjnym.Może pomoże :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Niestety, dzisiaj włączając kompa nie przywitał mnie nawet BIOS z MXa... monitor sie wogóle nie włączył... teraz jade na Cirrus Logic 5434 i nie mam sterów... A jedyna dostępna opcja to 800x600x16 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 A moze dodaj/usun programy > i ATI costam costam DRIVER ? Samo wywalenie z kompa lub usuniecie z menedzera urzadzen jest _nieeleganckie_ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Dzisiaj wieczorem zrobie mu formata i napisze czy poskutkowało... mam taką nadzieje !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Heh... no magiczny formacik czyni cuda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...