kasza44 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Czesc wszystkim. Mam spory problem wiec tak moj sprzet to celleron 2.4 i plyta ecs l4vxa2. No i na czym ten problem polega a wiec do tej pory mialem przy tym wlozona rive tnt 2 i wszystko chodzilo ok no ale przy tym procku ta riva marnie wygladala wiec postanowilem ja wymienic. I karta instaluje się jest wszytko ok chodzi bez zarzutu do moementu zalaczenia grafiki 3d powiedzmy jakiejsc gry czy cos kilka sekund komputer wisi i nie wiem co z tym zrobic i probowalem juz ze 3 takie same ge force'y i za kazdym razem to samo moze ktos wie w czym jest problem jesli tak to prosze o rade ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 teraz przeczytaj swojego posta 39 razy i sie zastanow jak mamy ci pomoc nie wiedzac jaki masz konfig , ba nie wiedzac nawet o jakiego GF chodzi ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 no cóż kolego nie jest to forum wróżek jak napiszesz jaką tam kartę włożyłeś to może uda się ci pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 zrob reset biosu .. powinno pomoc bez wzgledu jakiego masz tego geforsa ;] ale jeszcze jedno jesli to jakis potwor to moze ci zasilacz nie wyrabiac ..jesli chcesz uzyskac pomoc musisz napisac dokladnie co i jak masz w tej skrzynce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasza44 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Przeczytalem posta 39 razy i ... wiec tak probowalem z dwoma kartami g2 mx 400 64mb i z gf4 mx400 i z obiema sytuacja byla taka sama .... potwory to nie sa az takei chyba straszne zeby moj zasilacz nie wyrabial a jest to megabajt 350 watt .... hm po czesci znalazlem przyczyne tej sytuacji jest nia chyba to ze karta strasznie sie grzeje .... zalozylem wiekszy radiator i dwa dodatkowe wiatraki i fakt gralem 15 minut w q3 i nic sie nie dzialo strasznego pozatym ze karta grzala sie okropnie boje sie ze sie spali (karta tak sie grzeje ze sie sparzylem) no i teraz w zwiazku z tym pytanie jaka jest tego przyczyna ze sie tak grzeje bo riva przy tym samym q3 chodzi elegancko .... hm moze te karty ge force maja jakis konflikt z moja plyta glowna ? Jesli macie jakies pomysly to prosze o rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 sprawdz te karty u kogos na innej mobo jeżeli zachowują się tak samo to znaczy ze jest cos z nimi nie tak, posprawdzaj czy masz wszystko dobrze włożone a jakie agp obsługuje twoja płyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasza44 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 co do kart to na 100 % sa sprawne a plyta obsluguje agp 8X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 co do kart to na 100 % sa sprawne a plyta obsluguje agp 8X Tu akurat nie ma różnicy czy płyta obsługuje AGPx8 czy x4 ... A był format po wrzuceniu nowej grafy do kompa ? Musi być... A co do grzania... raczej nie podkręcałeś magistrali AGP/PCI... Może w obudowie jest zła cykrulacja powietrza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasza44 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Co do podkrecania magistrali jeszcze tego nie robilem i na razie nei mam zamiaru a co do cyrkulacji to raczej ejst ok bo obodowa obydwa boki non stop otwarte a pozatym procek sie nei grzeje jest caly czas okolo 41 stopni ... weic juz sam nie wiem co jest, juz wgralem najnowsego SP do plyty ze strony producenta i do grafy sterowniki tez najnowsze .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasza44 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 a co do formatu to owszem tez byl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...