Gall Anonim Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 posiadam karte dzwiekowa SBlaster 64V oraz plyte glowna A-open AX6BC. Rezultatem takiej kombinacji jest brak dzwieku w programach dosowych. Wyczytalem w instrukcji, ze potrzebny jest jakis specjalny kabelek, aby podlaczyc karte dzwiekowa do gniazda na plycie. Czy ktos wie dokladnie, co to za kabel jest potrzebny i czy da sie go kupic gdzies w Warszawie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 a masz zainstalowane dosowe sterowniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Ten kabelek powinien byc dolaczony odrazu do karty przy zakupie. I zainstaluj sterowniki dosowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall Anonim Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 kabelka na pewno nie bylo. jestem dosc skrupulatny i pudelko + instrukcje + wszystko czego nie uzylem przy instalacji mam wciaz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 starsze Sound Blastery 16, 34 . ave64 , doskonale spisoja sie pod DOS-em, a jezeli chodzi o ten kabelek to czasami jest potrzebny nazywa sie SB-Link :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Wim ze Yamahy mialy SBLink i po podlaczeniu do plyty byly w pelni zgodne ze SB16. Sam mam Live ale jakos nie zauwazylem SBLinka... moze dlatego, ze jest mi to zupelnei niepotrzebne. Pozatym najnowsze plyte nie posadaja juz tego zlacza...bylo ono popularne na plytach oparych na BX... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall Anonim Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 ustalamy zeznania: kabelek nazywa sie SBlink moja plyta glowna faktycznie jest oparta o chipset BX teraz: gdzie to kupic? jak bylem w sklepach w podziemiach kolo GUS-u i pytalem o ten kabelek (ale bez podawania nazwy) to robili wielkie oczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Hmmmm - mam taki kabelek i w sumie nie jest mi on nie potrzebny. Tam gdzie jest moja Yamaha(czyli w drugim kompie) tez nie mam SBlink'a. Jezli nie dojdziesz do przyczyny braku dzwieku lub tez nie znajdziesz tego kabelka - daj znac..moze cos wymyslimy. P.S. Mysle ze myslimy o tym samym... wtyczka 6 pinowa - ale tylko 5 jest pinow(jeden zaslepiony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Hmmmm - mam taki kabelek i w sumie nie jest mi on nie potrzebny. Tam gdzie jest moja Yamaha(czyli w drugim kompie) tez nie mam SBlink'a. Jezli nie dojdziesz do przyczyny braku dzwieku lub tez nie znajdziesz tego kabelka - daj znac..moze cos wymyslimy. P.S. Mysle ze myslimy o tym samym... wtyczka 6 pinowa - ale tylko 5 jest pinow(jeden zaslepiony) tak to jest ten kabelek 6 pinow w tym jeden zaslepiony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Pytanie zasadnicze: ten SB jest na PCI ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gall Anonim Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 zasadnicza opowiedz: tak, jest na PCI. :D pod czystym dosem nigdy nie ma dzwieku. jak uruchamiam dosowe programy pod windows, to czasami jest, czasami nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 No to musisz zrobić sobie taki kabelek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 posiadam karte dzwiekowa SBlaster 64V oraz plyte glowna A-open AX6BC. Rezultatem takiej kombinacji jest brak dzwieku w programach dosowych. Wyczytalem w instrukcji, ze potrzebny jest jakis specjalny kabelek, aby podlaczyc karte dzwiekowa do gniazda na plycie. Czy ktos wie dokladnie, co to za kabel jest potrzebny i czy da sie go kupic gdzies w Warszawie? Ja miałem SB AVE 64 na płycie AOpen AX6B i nie miałem problemu z dźwiękiem pod dosem. (była na gnieździe ISA), ale teraz jak mam SB Live to też wydaje się być wszystko w porządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...