Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam karte dzwiekowa SBlaster 64V oraz plyte glowna A-open AX6BC. Rezultatem takiej kombinacji jest brak dzwieku w programach dosowych.

Wyczytalem w instrukcji, ze potrzebny jest jakis specjalny kabelek, aby podlaczyc karte dzwiekowa do gniazda na plycie. Czy ktos wie dokladnie, co to za kabel jest potrzebny i czy da sie go kupic gdzies w Warszawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wim ze Yamahy mialy SBLink i po podlaczeniu do plyty byly w pelni zgodne ze SB16. Sam mam Live ale jakos nie zauwazylem SBLinka... moze dlatego, ze jest mi to zupelnei niepotrzebne. Pozatym najnowsze plyte nie posadaja juz tego zlacza...bylo ono popularne na plytach oparych na BX...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm - mam taki kabelek i w sumie nie jest mi on nie potrzebny. Tam gdzie jest moja Yamaha(czyli w drugim kompie) tez nie mam SBlink'a. Jezli nie dojdziesz do przyczyny braku dzwieku lub tez nie znajdziesz tego kabelka - daj znac..moze cos wymyslimy.

P.S.

Mysle ze myslimy o tym samym... wtyczka 6 pinowa - ale tylko 5 jest pinow(jeden zaslepiony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm - mam taki kabelek i w sumie nie jest mi on nie potrzebny. Tam gdzie jest moja Yamaha(czyli w drugim kompie) tez nie mam SBlink'a. Jezli nie dojdziesz do przyczyny braku dzwieku lub tez nie znajdziesz tego kabelka - daj znac..moze cos wymyslimy.

P.S.

Mysle ze myslimy o tym samym... wtyczka 6 pinowa - ale tylko 5 jest pinow(jeden zaslepiony)

tak to jest ten kabelek 6 pinow w tym jeden zaslepiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam karte dzwiekowa SBlaster 64V oraz plyte glowna A-open AX6BC. Rezultatem takiej kombinacji jest brak dzwieku w programach dosowych.

Wyczytalem w instrukcji, ze potrzebny jest jakis specjalny kabelek, aby podlaczyc karte dzwiekowa do gniazda na plycie. Czy ktos wie dokladnie, co to za kabel jest potrzebny i czy da sie go kupic gdzies w Warszawie?

Ja miałem SB AVE 64 na płycie AOpen AX6B i nie miałem problemu z dźwiękiem pod dosem. (była na gnieździe ISA), ale teraz jak mam SB Live to też wydaje się być wszystko w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...