Skocz do zawartości
kapa

AC97

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mniałem jeden problem

1. Pomimo podłączenia mikrofonu (prawidłowo) system zachowuje sie jakby go nie było(!). Sprawdzałem regulacje głośnosci, odhaczałem WYCISZ w panelu regulacji głośnosci, ale za to już w panelu regulacji głośnosci NAGRYWANIA nie mogłem odhaczyć ptaszka przy wycisz (!), nie wiem doprawdy dlaczego.

Na wskutek tych problemow postanowilem zainstalowac AC97 z strony ABITA. Tak właśnie doszlismy do problemu drugiego.

2.Teraz oczywiscie nadal nie działa mikrofon a na dodatek mam problemy z dziwiekiem. Jest cicho i sam dzwiek do bani cos seleszczy szumi itp.

Nie potrafie odinstalowac AC97, po usunieciu AC97 nie udaje mi sie porucic do starych sterownikow. Ponowna instalacja starych dzialajacych sterownikow konczy sie oczywiscie AC97.

POMOCY!!!!!

Dzwiek jest z NFS7 v1.x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no a po co odchaczasz wycisz przy micu? przeciez to ma byc zaznaczone. jak to odznaczysz to masz tyle ze mic caly czas dziala nonstop przekazujac dzwiek na glosniki co jes glupie. a jak dasz wycisz to dziala tylko wtedy kiedy jakis program go potrzebuje (rejestrator dzwieku, skype, gra jakas)

a jak juz mowimy o micach to napisze jaki ja mam dziwny problemik. mam 2 mici czarny i bialy. na moim kompie dzialaja oba bez problemu, na 2 kompie czarny ladnie dziala a przy bialym jak sie nagrywa dzwiek to jest jakis pisk w tle. czy mozliwe jest ze kolo tamtego kompa jest jakies promieniowanie elektrocostam ktore zakloca prace bialego bo ma jakies slabsze oslonki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze .

Zeby nie bylo sprzezenia, to w opcji playback sie wylacza badz scisza mikrofon ( zapewne scisza ) chyba ze macie kxy .

I wtedy bedziecie mieli mikrofon, ale nie na glosnikach ( wiec sprzezenia nie bedzie )

Po drugie do kolegi, opcja recording w mixerze ( tam musisz wejsc ) i wlaczyc mic .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi