Skocz do zawartości
RAZOR

Wszystko o ==> GA-7VT880

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jeszczetej płytki nie mam :lol: , ale na dniach to się zmieni :D

Dlatego zachęcam Was do pochwalenia się swoimi *osiągami, ile z niej wycisneliście, co w niej lubicie a co was drażni.... itd. itd.

*- opinie mają być jak najlepsze, abym się nie rozmyslił i nie kupił K7S8X inwestując zaoszczędzone 140zł (drugą taką samą bym kupił... :wink: ) w proca lub pamieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu ASUSA - uzasadnij to ...bo na testach, które czytałem gorzej wypadał od GB.

Mam nadzieję że w kt880 GB nie popełnił takiego samego błędu jak w kt600 polegającego na blokowaniu możliwości FSB 400 dla proców które nie są fabrycznie do tego przystosowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie jest wina producenta tylko chipsetu, te od VIA (w tym KT880 ) nie mają blokady.

Ale ja i tak podkręcam przestawiając o cały zakres fsb np. 266 --> 333, jak nie daje rady to wyższe Vcore lub ewentualnie mniejszy mnożnik.

BTW. przy ilu C* zaskakuje thermal shutdown, jakie są opcje w biosie, na GA7-VAX miałem jedynie "ENALED" i "DISABLED" a próg krytyczny był ustawiony na 110*c..... procek zasmażył by się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie !!! - chipset KT880 ma blokadę PCI/AGP - i np: płyta Asusa A7V880 ma z poziomu biosu możliwość jej włącznia / wyłączania .

Nie znam płyty Gigabyte - ale jeśli tam nie ma takiej opcji w biosie to źle :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nie !!! - chipset KT880 ma blokadę PCI/AGP - i np: płyta Asusa A7V880 ma z poziomu biosu możliwość jej włącznia / wyłączania . 

Nie znam płyty Gigabyte - ale jeśli tam nie ma takiej opcji w biosie to źle :-(

Chyba że tak, myślałem że to kwestia niedoskonałości CHIPSET'u .

...no dorbra niech będzie " - " na koncie GB, ale on ma za to Top Performance.

BTW

Na jakim Vcore leci ten twooj Barton????

PS pytanko do szczęśliwych rzecz jasna posiadaczy GA7-VT880 /L /PRO

- czy to prawda że w pudełku z płytą znajduje się przejściowka molex -> takie coś 4-pinowe czego nazwy nie pamiętam, a jest to kostka dodatkowego zasilania na MOBO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...