RAZOR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ja jeszczetej płytki nie mam :lol: , ale na dniach to się zmieni :D Dlatego zachęcam Was do pochwalenia się swoimi *osiągami, ile z niej wycisneliście, co w niej lubicie a co was drażni.... itd. itd. *- opinie mają być jak najlepsze, abym się nie rozmyslił i nie kupił K7S8X inwestując zaoszczędzone 140zł (drugą taką samą bym kupił... :wink: ) w proca lub pamieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 o ile wiem nie ma blokowanego pci/agp,, czy to już wystarczy jako koment? ;-) a7v880 poszukaj jak chcesz kt880 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Czemu ASUSA - uzasadnij to ...bo na testach, które czytałem gorzej wypadał od GB. Mam nadzieję że w kt880 GB nie popełnił takiego samego błędu jak w kt600 polegającego na blokowaniu możliwości FSB 400 dla proców które nie są fabrycznie do tego przystosowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Nie znam płyty Gigabyte ale jeśli nie ma zaimplementowanej blokady częstotliwości PCI/AGP to jest to poważna wada ... Chyba o to chodziło w wypowiedzi forest kila zbila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Ale to nie jest wina producenta tylko chipsetu, te od VIA (w tym KT880 ) nie mają blokady. Ale ja i tak podkręcam przestawiając o cały zakres fsb np. 266 --> 333, jak nie daje rady to wyższe Vcore lub ewentualnie mniejszy mnożnik. BTW. przy ilu C* zaskakuje thermal shutdown, jakie są opcje w biosie, na GA7-VAX miałem jedynie "ENALED" i "DISABLED" a próg krytyczny był ustawiony na 110*c..... procek zasmażył by się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 O nie !!! - chipset KT880 ma blokadę PCI/AGP - i np: płyta Asusa A7V880 ma z poziomu biosu możliwość jej włącznia / wyłączania . Nie znam płyty Gigabyte - ale jeśli tam nie ma takiej opcji w biosie to źle :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 O nie !!! - chipset KT880 ma blokadę PCI/AGP - i np: płyta Asusa A7V880 ma z poziomu biosu możliwość jej włącznia / wyłączania . Nie znam płyty Gigabyte - ale jeśli tam nie ma takiej opcji w biosie to źle :-( Chyba że tak, myślałem że to kwestia niedoskonałości CHIPSET'u . ...no dorbra niech będzie " - " na koncie GB, ale on ma za to Top Performance. BTW Na jakim Vcore leci ten twooj Barton???? PS pytanko do szczęśliwych rzecz jasna posiadaczy GA7-VT880 /L /PRO - czy to prawda że w pudełku z płytą znajduje się przejściowka molex -> takie coś 4-pinowe czego nazwy nie pamiętam, a jest to kostka dodatkowego zasilania na MOBO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebx Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 He ... he ... V core nie wiem - wg. BIOS 1.65V wg. Asus Probe 1.778 V ???!!! PS : Tu jest test ASUS A7V880 http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/.../via-kt880.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darqer Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 Czy ktoś upgradował biosa tej płyty do wersji wyższej od F3, czy opłaci się to robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwolin Opublikowano 14 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2004 UWAGA! Ostrzegam przed kupnem płyty GIGABYTE KT880-L. Ma zablokowane PCI/AGP i kompletnie nie nadaje sie do krecenia, wlasnie sie jej pozbylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...