Skocz do zawartości
mich

twinmos twister-do wymiany?

Rekomendowane odpowiedzi

otoz problem polega na tym czy pamieci(twinmos twister cl2) kwalifikuja sie do wymiany jezeli:

nie da rady na nich ustawic timmingow (na ddr400) cl2,3,2,7(11)/cl2,2,3,7(11) nie wspominajac o cl2,2,2,6 nawet na podwyzszonym napieciu i na (ddr333)

czy to kolejny przyklad tego ze twinmos spada na psy? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

firmowe ustawienia to 2/3/3/8 i jesli na takich ci nie chodzą, to mozesz dac je do wymiany.

Mi na przyklad memtest wywala paroma bledami na takich ustawieniach cool jest dopiero na 2.5/3/3/8 ( na takich timingach moga hulac nawet na 232fsb bez zmieniania napiecia-wyzej raczej ciezko sprobowac :) ogranicza jednostka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

firmowe napiecie to 2,6V:?: jak tak to nie idzie 2,3,3,8 ale na 2,7 daje rade czy to moze byc powod do oddaniea kosci czy tez radzicie nie przejmowac sie tym:D

bo teoretycznie to nie zgadza sie ze specyfikacja ale za to na 2,7 ida duzo wyzej niz ddr400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec jest tak na ddr400 na 2,3,3,8 2,6V pojawiaja mi sie blue screeny z ostrzezeniem ze system musi byc zamkniety bo uszkodzi sprzet itd

tylko nie wiem czy to nie jest wina tego ze zasilacz jest gowniany tzn codegon 400W(w najblizszym czasie zmieniam na neotecka) lub procesor(ale z tym to nie wydaje mi sie) podwyzsalem napiecie( na cpu i ramach i dalej to samo) mnie sie wydaje ze najlepiej byloby czekac na zasilacz,a co wy radzicie robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi