mmiv Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Po dlugim czasie zastanawiania sie miedzy 17" LCD a 19" CRT zdecydowalem sie wczoraj na ten drugi, a konkretnie na NEC-a, model FE991 SB. Zachecony pozytywnymi opiniami przywziolem te monstrum wczoraj do domu (wczesniej pracowalem na 15" Highscreena), nie tracac czasu podlaczylem i... tu zaczely sie schody. Otoz docelowa rozdzielczoscia, w ktorej chce pracowac, jest 1280 x 1024 przy 85Hz, ale obraz przy tych parametrach daleki jest od moich oczekiwan - czcionki sa w pewien sposob rozmazane, a obraz daleki jest od ostrosci. W skrocie wyglada to tak, jak gdyby na LCD wrzucic niestandardowa rozdzielczosc (choc nie do tego stopnia). Przy 75Hz jest juz znacznie lepiej z ostroscia, choc czcionki dalej nie wygladaja tak jak bym chcial - o mruganiu nie wspomne :/ 1600 x 1200 uruchomilem, po czym wylaczylem i juz tam raczej nie wroce, komentarz chyba zbedny... Karta graficzna to GF3 od Gainwarda, swego czasu jeden z lepszych modeli, dwoma wyjsciami i we/wy wideo, pracuje na XP, drivery dla grafiki najnowsze. Co wydaje sie byc bardziej prawdopodobne: wadliwy monitor czy raczej nie dajaca rady karta? Czy moze obie rzeczy sa ok, a ja zwyczajnie za duzo oczekiwalem od owego NEC-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Ustaw 1024x764 100hz sądze ze powinno być dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmiv Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 no jest. ale do 1024 x 768 to nie musze miec 19"... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ehh,, po pierwsze zainstaluj INF'a do mnoitor, u mnie bez obraz "migal", wyglądało to tak jak by po ekranie przechodzily ~fale ;) u mnie w 1280 @ 85hz obraz jest spoko ale literki troche za male,,, polecam 1152 @ 100Hz, oczywisice 32bity ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ehh,, po pierwsze zainstaluj INF'a do mnoitor, u mnie bez obraz "migal", wyglądało to tak jak by po ekranie przechodzily ~fale ;) dokladnie.Czasami instalacja inf'a daja dosc sporo.Wprawdzie mam 17" (LG 700P) ale roznica przy pracy z 1280x1024 85Hz jest o wiele lepsza niz na domyslnych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 ja miałem (mam) podobny problem z iiyamą - 1280x1024@85Hz rozmazany, @75Hz już ok ale migotanie... w końcu chcąc niechcąc zostało 1152x864@85Hz... obraz jest wystarczająco ostry... bo już na 100Hz kicha... ale nie po to kupywałem 19"... mały niedosyt... :( ale już niedługo to będzie LCD - i mam w nosie czasy reakcji i inne p i e r d o ł y... ostry obraz dla mnie podstawa a w gry prawie nie gram... grafikiem też nie jestem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 ..., a ja zwyczajnie za duzo oczekiwalem od owego NEC-a? i to jest wlasciwa odp. 8O a tak BTW sam to przerabialem :P http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=794...ight=nec#794966 obecnie siedze na LCD od Iiyamy i za nic w swiecie (dobrowolnie) nie przesiade sie na CRT :roll: PS. jak chcesz ostry obraz to zerknij na jakiegos Samsunga z maska perforowana tylko wtedy licz sie z niedoskonala geometria :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam.. tez mam NEC FD991, niemam zadnych probsow w 1280/85hz ale mam pytanie, czy czeste uzywanie funkcji SuperBright wplywa negatywnie na koneskop? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 ehh,, po pierwsze zainstaluj INF'a do mnoitor, u mnie bez obraz "migal", wyglądało to tak jak by po ekranie przechodzily ~fale ;) u mnie w 1280 @ 85hz obraz jest spoko ale literki troche za male,,, polecam 1152 @ 100Hz, oczywisice 32bity ;-) Dokladnie. Zainstaluj drivery dolaczone do monitora. U mnie na moim FE770 bez nich takze bylo migotanie i kiepawa ostrowsc, teraz obraz jest wzorcowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam.. tez mam NEC FD991, niemam zadnych probsow w 1280/85hz ale mam pytanie, czy czeste uzywanie funkcji SuperBright wplywa negatywnie na koneskop? po to to jest zeby uzywac,,, sprawdz instrukcję :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Witam.. tez mam NEC FD991, niemam zadnych probsow w 1280/85hz ale mam pytanie, czy czeste uzywanie funkcji SuperBright wplywa negatywnie na koneskop? po to to jest zeby uzywac,,, sprawdz instrukcję :P watpie zeby w instrukcji byla odpowiedz na moje pytanie :wink: producent chyba nieprzyzna sie do tego :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 info zainstaluj, zrob ,zrob tamto, a tak naprawde to zrob to o czym ja pisze >http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92541&highlight=. Cienki srubokret, jakis program testowy, godzina siedzenia i obraz prawie jak zyletka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 PS. jak chcesz ostry obraz to zerknij na jakiegos Samsunga z maska perforowana tylko wtedy licz sie z niedoskonala geometria :?Z tym akurat sie zgodze > 757DFX mam w domu i obraz faktycznie zyleta zylet, no ale jakie pasmo wizyjne >250 w 17 cali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...