Skocz do zawartości
piotrekcie

Płyta główna do procków AMD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Właśnie kumpel przydzielił mi zadanie złożenia mu komputera. Będzie on oczywiście operował na bazie procesora AMD. Moglibyście mi chłopaki poradzić, jaką płytę główną mam zakupić do tego kompa biorąc pod uwagę oczywiście cenę do wydajności. Powiedzmy, że do mogę na nią wydać do 600 zł, a tak w ogóle to cały komp razem z drukarką ma go kosztować najwyżej 3000 zł. Na płytach głównych najgorzej się znam więc może podpowiedzielibyście mi jaką płytę wybrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No poprostu "zajebiste" płyty polecacie panowie bez dwóch zdań hmm zastanówmy się epox wszystkie są wadliwe abit... jeszcze gorzej msi widziałem i kijowa jest moim zdaniem asus to już wogule porażka więc może chaintech widziałem na frazpc recenzję sprawia wrażenie niezłej płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No poprostu "zajebiste" płyty polecacie panowie bez dwóch zdań hmm zastanówmy się epox wszystkie są wadliwe abit... jeszcze gorzej msi widziałem i kijowa jest moim zdaniem asus to już wogule porażka więc może chaintech widziałem na frazpc recenzję sprawia wrażenie niezłej płyty.

Do każdej z płyt, które odrzuciłeś da się znaleźć (na pewno do MSI i Asusa) jakieś dobre recenzje. Świetne recenzje płyt ECS k7s5a i innych ECSów można było rok temu znaleźć w internecie itp., a potem w użytkowaniu wyszło co to są za płyty (zwłaszcza k7s5a). Moim zdaniem lepiej polegać na zdaniu osób, które płytę mają i użytkują przez jakiś czas niż na jakichś testach, które gość machnie w kilka-kilkanaście godzin i bierze się za następne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Właśnie kumpel przydzielił mi zadanie złożenia mu komputera. Będzie on oczywiście operował na bazie procesora AMD. Moglibyście mi chłopaki poradzić, jaką płytę główną mam zakupić do tego kompa biorąc pod uwagę oczywiście cenę do wydajności. Powiedzmy, że do mogę na nią wydać do 600 zł, a tak w ogóle to cały komp razem z drukarką ma go kosztować najwyżej 3000 zł. Na płytach głównych najgorzej się znam więc może podpowiedzielibyście mi jaką płytę wybrać

Beirz asusa a7v333, jezeli masz AMD + ECS to ... znasz taki fajny niebieski ekran w windows 98. Jak zainstalujesz Xp to zamiast niego masz restarty samoczynne ::))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...