Skocz do zawartości
nx

Komp urochamia sie po 3krotnym wcisnieciu Powera. Co zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Tiaa

Nie mam zamiaru wymieniac plyty, chyba, ze ot ew. zasilacz, choc to mniej prawdopodobne. A dzisiaj komp mi sie juz uruchamia po 8-krotnej probie :? Przyjdzie mi wogole go nie wylaczac.

Moze jest jakis konkretny, domowy sposob?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj model plyty procka i ram. Ja kiedys jak mialem Duron 950mhz(100fsb) i Asrocka k7s8x i ram 256 400mhz Elixir to mialem to samo dopiero za 3-4 razem zaskakiwał i wtedy ram w biosie przestawiał sie na 200mhz(100fsb) czyli synchro z prockiem. Moze to samo u Ciebie jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja obstawiam plyte a dokladniej wywalone kondensatory, ewentualnie ustawienia w biosie

Z prostych rzeczy mozesz wsadzic ram w inny slot - mi pomoglo kiedys na gigabyte :P

U kolegi zas podobny objaw - start po 4 wlaczeniu spowodowany byl zwalona koscia ram - warto ja przetestowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za pomoc, problemu jeszcze NIE rozwiazalem.

Wyczyscilem sprzet dokladnie, sprawdzalem RAMy (mam 2x128MB SDRAM), wyjałem baterie, aby zresetowac CMOS; nie pomoglo.

Ale zuwazyłem dwa jakby lekko "wylane" od frontu kondensatory, o których wspominał uczestnik IGI.

Co dalej, plyta jednak do wymiany, czy zrobią mi to w jakims serwisie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi