Skocz do zawartości
maLy88

Jaki bloczek i pompke najelpiej pod A64

Rekomendowane odpowiedzi

na razie nie ma chyba niczego rewelacyjnego - wiekszosc to konstrukcje ala WW nastawione na malutkie jadra xp... - wiec , albo wlasnie uriel multitop i zabawa ze zdjeciem heat-spreadera, albo poczekac - tak na zdrowy rozsadek mi sie wydaje ze uziel/atira albo jakis prison(crystal) z zapinka pod socket 939 bylby lepsiejszy niz uriel, ale to tylko moje zdanie...(i tak sporo ciepla rozlazi sie po spreaderze wiec bloczek z nieco wieksza powierzchania uzebrowania wydaje sie lepszy...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nessay co to za reklamy :) - z przyczyn iz masz w A64 duzy rdzen proponuje albo X3m'a (jezeli masz tyle kaski i chcesz pokombinowac z zapieciem) albo Abadon'a (tez jest niezly pod takie konstrukcje)... No albo jeszcze taniej (i wcale nie najgorzej) Crystal'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym zaproponował konstrukcję Kyńka.. zapupuście duża powierzchnia odbierania ciepła, czyli coś w sam raz na nowe AMD albo pod pelta. szukaj na allgro albo wal do mechl!na

(nawiasem mówiąc konstrukcja Kyńka do złudzenia przypomina mi blok wodny CoolerMastera, która bardzo łądnie wypadł na tego typu prockach.. więc tasty bloku Kyńka też powinny wypaść bardzo ładnie)

aha.. a ponieważ jest to blok o przepływie linearnym więc zalecana mocna pompa.. L30 w sam raz (ew. wersja bardziej ekonomiczna A306)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops: oj to mi się pomylało :oops: ostatnio tyle o tym czytam, przeglądam, analizuje i Bóg wie co jeszcze, że się mi pokręciło :oops: bardzo przepraszam i kyńka i thorna :oops: tak mi przykro, że aż mi głupio :oops:

konstrukcja thorna:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi