spiryt Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Podczas instalacji jakiegoś programu instalator kopiuje pliki w różne miejsca na dysku oraz dodaje wpis do rejestru. Czy istnieje jakieś narzędzie, które zapisze w postaci logu gdzie poszczególne składniki były kopiowane, oraz jaki wpis w rejestrze został dodany. Często po odinstalowaniu jakiegoś programu na dysku pozostają śmieci i niepotrzebne wpisy w rejestrze. Zależy mi na pozbyciu się tych śmieci. Jeśli znacie takie narzędzie podajcie jego nazwę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Znam program, który wyświetla Ci w pliku jakie zmiany zaszły podczas instalacji dowolnego programu. Program ten nazywa się Inctrl, już idzie do Ciebie na skrzynkę e-mail. Update: nie idzie bo nie znam adresu :lol: :wink: Możesz poszukać na googlach. BTW: jakiego systemu używasz? Program chodził u mnie bez problemu na win98se, nie wiem jak będzie na XP lub 2000 albo 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 wielkie dzieki za odzew skrzynka to spiryt@pf.pl a system to WinXP nazwa powinna wystarczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Witam Ja używam EasyCleaner 4, poprzez którego instaluje programy i gry. Zapisuje on w pliku log wszelkie zmiany w rejestrze i na dysku twardym zachodzące podczas instalacji. Potem przy deinstalacji korzysta z tego pliku i usuwa wszystkie pliki i wpisy w rejestrze jakie dokonał instalator danego progsa. Pliki log można przeglądać, a tym samym zobaczyć co i gdzie było załadowane na twardziela i wpisane do rejestru Win. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...