Osiem_1 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Sprawa dotyczy systemu operacyjnego 98SE i aparatu Canon A60: Po wylaczeniu/odlaczeniu aparatu np. po sciagnieciu zdjec. komputer nie reaguje poza myszka, miekki reset i widzimy, ze "msgsrv32(nie odpowiada)", zakoncz zadanie i komputer wstaje, niestety jest "niepelnosprwany", nie mozna np otwierac obrazow, siada dzwiek, ponowna komunikacja z aparatem jest niemozliwa. Sprawdzalem, na innym komputerze z tym samym systemem i wszystko było OK. Zrobilem format i na czystym systemie jest tak samo. Posiadam najnowsze sterowniki. W biosie mam 3 funkcje zwiazane z USB: Właczanie, support 2.0 i support deviace latency(on.on.off). Przyznaje sie,ze nie mam pojecia co to jest to 3, ale i tak jak to wlacze o nic co jest pod USB nie dzial bo odrazu sie komp wiesza. Service Pack nie pomogl. Czy ktos spotkal sie z czyms podobnym...?? Co jeszcze moge zrobic ??? Propozycje zmiany systemu chwilowo nie wchodza w gre, ewentualnie tylko w celu sprawdzenia. Zalezy mi na rozwiazaniu sprawy. Konfig jak nizej. Mala spekulacja: czy to mozliwe ze to jednak USB ?? inne urzadzenia dzialaja prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem_1 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Na plycie sa dwa koncentratory USB, pod kazdy mozna podlaczyc 3 urzadzenia: Podlaczajac aparat pod 1: wykrywa aparat automatycznie, szybko sciaga zdjecia, wiesza sie Pod 2: brak autodetekcji, zdjecia sciagaj sie powoli, nie wiesza sie. W sumie mam 3 urzadzenia pod USB (+modem, drukarka) i w zaleznosci od kombinacji wystepuje jedna z 2 w/w sytuacji. Po wylaczeniu Support USB2.0, dzieje sie tak samo,z ta roznica, ze w analogowo odwrotnych kombinacjach. Sprawdzilem pod XP, dziala normalnie. Zrobilem update biosu i teraz wystepuje tylko 2 opcja, czyli jest calkiem do D Brak mi juz pomyslow... Hilfe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem_1 Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 To nie ma sensu... Po update zrobilem format i juz sie calkiem namieszalo, ale to jeszcze nic. Podlaczylem osobny kontroler USB i co sie okazuje...??? Tez nie dziala. Jesli ktos potrafi wysnuc jakis logiczny wniosek to bede wdzieczny. Czy jest jakis uniwersalny sterownik twain, cos czego nie ma 98 a ma XP.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Z aparatami tak bywa, jak ostatnio podłączyłem to wywalił stery do grafiki. Pomogła mi reinstalacja i ... reset CMOS. Jedna uwaga: nie podłączaj aparatu przed uruchomieniem kompa, dopiero jak załaduje się windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...