nius Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Czy ktoś z was ma Gainwarda GF3ti200 na Abicie KT7A? U mnie te 2 elementy za nic nie chcą ze soba wspolpracowac. Probowalem na kilku takich plytach u kumpli na roznych biosach i OSach, zawsze to samo - komp nie wstaje tylko piszczy jakby nie widzial karty. Na starej BXowej plycie karta dziala bez problemu. O co tu chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 chodzi o VIA. Zainstaluj Via Pack 4.38 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 niestety to napewno nie Via pack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 chodzi o VIA. Zainstaluj Via Pack 4.38Ale żeś palnoł glupote na miare Kaeres`a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Czy ktoś z was ma Gainwarda GF3ti200 na Abicie KT7A? U mnie te 2 elementy za nic nie chcą ze soba wspolpracowac. Probowalem na kilku takich plytach u kumpli na roznych biosach i OSach, zawsze to samo - komp nie wstaje tylko piszczy jakby nie widzial karty. Na starej BXowej plycie karta dziala bez problemu. O co tu chodzi :?: musisz przerobic plyte , jak jestes z wawy to ci to moge zrobic , jak nie to biesz druta i 3.3V z zasialcza pusc bezposrednio na srodkowa noge Mosfeta lezacego na koncu slotu AGP , plyta daje za malo prunda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 chodzi o VIA. Zainstaluj Via Pack 4.38Ale żeś palnoł glupote na miare Kaeres`a :)to wadnij do mnie to ci pokaze jak mi sie komp wiesza w 3d bez Via Packu 4in1!!! i w ogle wydajnosc tragiczna. A co do glupot to kaeres rzeczywiscie je wygaduje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 26 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2002 chodzi o VIA. Zainstaluj Via Pack 4.38Ale żeś palnoł glupote na miare Kaeres`a :)to wadnij do mnie to ci pokaze jak mi sie komp wiesza w 3d bez Via Packu 4in1!!! i w ogle wydajnosc tragiczna. A co do glupot to kaeres rzeczywiscie je wygaduje!Ale jemu komp nie wiesza sie w winshicie z powodu braku via 4in1 tylko wogule nie startuje bo grafy nie wykrywa więc via4in1 niema z tym nic wspónego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 lol ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 chodzi o VIA. Zainstaluj Via Pack 4.38Ale żeś palnoł glupote na miare Kaeres`a :)to wadnij do mnie to ci pokaze jak mi sie komp wiesza w 3d bez Via Packu 4in1!!! i w ogle wydajnosc tragiczna. A co do glupot to kaeres rzeczywiscie je wygaduje!Ale jemu komp nie wiesza sie w winshicie z powodu braku via 4in1 tylko wogule nie startuje bo grafy nie wykrywa więc via4in1 niema z tym nic wspónego.no to nie dokladnie przeczytalem post ROTFL ale ze mnie matol! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondiash Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Czy ktoś z was ma Gainwarda GF3ti200 na Abicie KT7A? U mnie te 2 elementy za nic nie chcą ze soba wspolpracowac. Probowalem na kilku takich plytach u kumpli na roznych biosach i OSach, zawsze to samo - komp nie wstaje tylko piszczy jakby nie widzial karty. Na starej BXowej plycie karta dziala bez problemu. O co tu chodzi :?: musisz przerobic plyte , jak jestes z wawy to ci to moge zrobic , jak nie to biesz druta i 3.3V z zasialcza pusc bezposrednio na srodkowa noge Mosfeta lezacego na koncu slotu AGP , plyta daje za malo prunda Mam wątpliwości czy to pomoże. Gdyby to było za niskie napięcie to katra by wstawała, a zawieszała by się w np. grach. Poza tym to nie jest TNT2, Voodo 3 ani GF 256 w nich to pomagało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 27 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2002 CZy taki problem jest w każdym KT7A??(ja posiadam KT7A-Raid). Czy nie pomoże przestawienie V w Biosie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 chodzi o VIA. Zainstaluj Via Pack 4.38Ale żeś palnoł glupote na miare Kaeres`a :)to wadnij do mnie to ci pokaze jak mi sie komp wiesza w 3d bez Via Packu 4in1!!! i w ogle wydajnosc tragiczna. A co do glupot to kaeres rzeczywiscie je wygaduje!Ale jemu komp nie wiesza sie w winshicie z powodu braku via 4in1 tylko wogule nie startuje bo grafy nie wykrywa więc via4in1 niema z tym nic wspónego.no to nie dokladnie przeczytalem post ROTFL ale ze mnie matol!Towarzystwo wzajemnej adoracji. Dwoch 16- latkow sobie dogadza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 a jeden 70 letni palant gada glupoty i sie balzni na forum! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 a jeden 70 letni palant gada glupoty i sie balzni na forum!Ty sie za te przezywanie dorobisz bana tak jak Nyny, ktory juz jest spokojniutki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 strach sie bac :( :( :( :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 strach sie bac :( :( :( :( :( :(To poprubuj. Moze jestes cwanszy niz przypuszczam - hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 hohoh napewno bardziej cwany niz ty bo nie kupiem celerona. PS umiem podkrecac proca nie tak jak ty! hehe clek 1,2@1,5 to rzeczywiscie jestes cwany! jeszcze miec 0,13um i tak slabo DRAMAT!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2002 hohoh napewno bardziej cwany niz ty bo nie kupiem celerona. PS umiem podkrecac proca nie tak jak ty! hehe clek 1,2@1,5 to rzeczywiscie jestes cwany! jeszcze miec 0,13um i tak slabo DRAMAT!!!Haha, odezwal sie caveman z durniem 650. Hehe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Hmmm, przynajmniej podkrecil go o 78% a nie tak jak Ty o 25%, choc masz na 0.13 :? Panowie spokoj nie ma co sie wyzywac, bo i tak nic nie wskoracie... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 hahahha przynajmniej podkrecony ten D650 poazdnie i z DDR 333!!! a nie celek 1,2 i fsb 120 hahahha i jeszcze SDRam hehehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 hahahha przynajmniej podkrecony ten D650 poazdnie i z DDR 333!!! a nie celek 1,2 i fsb 120 hahahha i jeszcze SDRam heheheheheWez kalkulatorek i przelicz jeszcze raz ile to jest 1500/12. Heh, pewnie chcesz mature zdac - eee, nie wierze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Hmmm, przynajmniej podkrecil go o 78% a nie tak jak Ty o 25%, choc masz na 0.13 :? Panowie spokoj nie ma co sie wyzywac, bo i tak nic nie wskoracie... :wink: Ma szczescie, ze tyle poszlo bo nici z grania w np. MoH :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 to nie szczescie to jest po prostu umiejetnosc o/c!!! a GRANIE W mohaa to mam lepsze od ciebie bo ty amsz jakis badziewny gf2mx! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 to nie szczescie to jest po prostu umiejetnosc o/c!!! a GRANIE W mohaa to mam lepsze od ciebie bo ty amsz jakis badziewny gf2mx!Pewnie, ze badziewny ale jakos nie chcesz stawac do benchmarkow. Od kiedy juz sie umawiamy ??? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Ma szczescie, ze tyle poszlo bo nici z grania w np. MoH :) Nie zapominaj o roznicy czasowej jakies poltora roku dzieli te 2 procki. Porownaj Durona 1200 z takim samym Celkiem. A co do MoH to moj koles na celka 1100 i gf400mx i nie ma szans z moim D600@1000 i GF256DDR. Chyba bez krecena wyniki w grach bylby porownywalne... Szczegolnie w wysokich rodzialkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Ma szczescie, ze tyle poszlo bo nici z grania w np. MoH :) Nie zapominaj o roznicy czasowej jakies poltora roku dzieli te 2 procki. Porownaj Durona 1200 z takim samym Celkiem. A co do MoH to moj koles na celka 1100 i gf400mx i nie ma szans z moim D600@1000 i GF256DDR. Chyba bez krecena wyniki w grach bylby porownywalne... Szczegolnie w wysokich rodzialkach. To koles ma celka (0,18 ) albo poprostu nic nie poustawiane albo nic nie podkrecone. Bo w to nie uwierze. Wiem jak chodza Tualatiny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Kaeres szkoda że tak daleko odemnie mieszkasz bo mam ochote sie do ciebie wybrać i ci morde obić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 To jest znany problem z Abit plytami (cold boot problem)......i nie tylko. Ponizej spis plyt, ktore "moga" miec problemy. AMD systems ABIT KA7 ABIT KA7-100 ASUS K7V EPoX EP-7KXA IWill KV200/KV200-R IWill KK266/KK266-R GigaByte Ga-7ZX - B (submitted by Kyle S.) GigaByte Ga-7ZM (submitted by Kyle S.) Intel systems ABIT BE6-II v1.0 & 1.1 ABIT BF6 AOpen AX64 Pro ASUS P3B-F ASUS P3V4X Chaintech 6BTA2 Gigabyte GA-6BXD Intel SE440BX-2V Soyo SY-6VBA Quote: -------------------------------------------------------------------------------- NVIDIA technicians said that the cause of the problem is an incompatibility between the GeForce's power unit and an incompatible implementation of a PWM (Pulse-Width Modulation) circuit. This PWM circuit is used to create a switching (aka adjustable) voltage supply. It's what allows you to increase the VIO voltage. For one reason or another, when you boot the system after a shutdown, the PWM circuit is unable to supply enough power to the AGP card on the 3.3V line. If you measure the Drain on the AGP Vddq System Power circuit when the system does not POST, it will read less than 3.3V An underpowered power supply. If this were the cause, you wouldn't be able to boot the system in the first place The VIA chipset. Because many of the (popular) motherboards exhibiting this problem are based on the VIA chipset, people point the finger at that commonality. However a correlation does not make a relationship, especially when there are exceptions. Simply look at the list below for non-VIA motherboards. Your default voltage/Vcore may not be high enough when overclocking. The problem occurs on both overclocked and non-overclocked systems. Besides, the power supplied to the CPU is separate from the power supplied to the video card. BIOS Settings Because the system fails to POST, it never gets to the point of reading and executing the BIOS. Therefore any settings or updates you make to the BIOS will not help or cause this problem. (Crucial™) Memory Memory is not the cause of this problem. Again making a correlation between a problem and a popular configuration, does not prove a cause and effect relationship. ````````````````````````````````````````` Przeczytaj sobie rowniez ten artykul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nius Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Dzieki ct1, mysle ze to wlasnie ten problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Kaeres szkoda że tak daleko odemnie mieszkasz bo mam ochote sie do ciebie wybrać i ci morde obić.Haha, najlepszy post jaki czytalem dotad :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...