boss Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Mam dosyc nieprzyjemny problem na plycie Abit BE-II. Plyta zapodaje niewlasciwe napiecie! :roll: Dla jasnosci problemu - mam C-II 600 na przejsciowce z regulacja napiecia (defaultowego - ustawiam 1,70), natomiast w biosie ustawiam na 1,9V. Klopot polega na tym, ze raz napiecia na procu i I/O sa OK, ale czesciej przy wlaczeniu komputera zapodawane jest jakies zanizone napiecie: 1,68 na proca i 3,24 na I/O Jednym slowem kiszka :( :evil: Jak ktos zetkana sie z takim problemem lub podobnym, niech da cynk! PS: podejrzewam ze ta przejsciowka cos sie kisi, ale ze ten patent raz dziala, a raz nie, to BARDZO dziwne :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 mialem tez taki problemik , dokladnie to samo przejscowka ze zworkami skutecznie uniemozlowiala podniesienie napiecia na prosku, i zmienilem przejscowke kupilem taka z jedna zworka i teraz chodzi jak powinno :-) no chyba ze beda to zworki do magistrali one jeszcze moga zostac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 natomiast w biosie ustawiam na 1,9V. to powinieneś się cieszyć z tego że na proca nie idzie takie napięcie :wink: a jeśli chodzi o twoje kłopoty to jest to na 100 % wina przejściówki. Najlepiej kup taką bez żadnych regulacji. Bez FSB i bez Napięcia. Ja mam teraz właśnie taki najprostrzy model i wszystko działa, a wcześniej miałem mase problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 natomiast w biosie ustawiam na 1,9V. to powinieneś się cieszyć z tego że na proca nie idzie takie napięcie :wink: a jeśli chodzi o twoje kłopoty to jest to na 100 % wina przejściówki. Najlepiej kup taką bez żadnych regulacji. Bez FSB i bez Napięcia. Ja mam teraz właśnie taki najprostrzy model i wszystko działa, a wcześniej miałem mase problemów. THX! jak sie nad tym wszystkim chwile zastanowilem, wyglada na to, ze ta przejsciwka raz na jakisc czas 'wymusza' na plycie 'swoje' ustawienia i bios IGNORUJE fakt, ze nie ma ustawionego defaulta (podwyzszanego juz i tak przez prejsciowke z 1,5 na 1,7), tylko 1,9... jeszcze nad tym popracuje :D co do napiecia - Celerony sa niezniszczalne, Intel RULEZ!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 PS: a jesli ktos pyta o chlodzenie, to wszystko hula na wiatraczku BOXowym od Intela :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 polecam oryginalne przejściówki ABITa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...