Skocz do zawartości
boss

POWAZNE klopoty na Abit BE6-II

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dosyc nieprzyjemny problem na plycie Abit BE-II. Plyta zapodaje niewlasciwe napiecie! :roll:

Dla jasnosci problemu - mam C-II 600 na przejsciowce z regulacja napiecia (defaultowego - ustawiam 1,70), natomiast w biosie ustawiam na 1,9V.

Klopot polega na tym, ze raz napiecia na procu i I/O sa OK, ale czesciej przy wlaczeniu komputera zapodawane jest jakies zanizone napiecie: 1,68 na proca i 3,24 na I/O

Jednym slowem kiszka :( :evil:

Jak ktos zetkana sie z takim problemem lub podobnym, niech da cynk!

PS: podejrzewam ze ta przejsciowka cos sie kisi, ale ze ten patent raz dziala, a raz nie, to BARDZO dziwne :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem tez taki problemik , dokladnie to samo przejscowka ze zworkami skutecznie uniemozlowiala podniesienie napiecia na prosku, i zmienilem przejscowke kupilem taka z jedna zworka i teraz chodzi jak powinno :-) no chyba ze beda to zworki do magistrali one jeszcze moga zostac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natomiast w biosie ustawiam na 1,9V.

to powinieneś się cieszyć z tego że na proca nie idzie takie napięcie :wink:

a jeśli chodzi o twoje kłopoty to jest to na 100 % wina przejściówki. Najlepiej kup taką bez żadnych regulacji. Bez FSB i bez Napięcia.

Ja mam teraz właśnie taki najprostrzy model i wszystko działa, a wcześniej miałem mase problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

natomiast w biosie ustawiam na 1,9V.

to powinieneś się cieszyć z tego że na proca nie idzie takie napięcie :wink:

a jeśli chodzi o twoje kłopoty to jest to na 100 % wina przejściówki. Najlepiej kup taką bez żadnych regulacji. Bez FSB i bez Napięcia.

Ja mam teraz właśnie taki najprostrzy model i wszystko działa, a wcześniej miałem mase problemów.

THX!

jak sie nad tym wszystkim chwile zastanowilem, wyglada na to, ze ta przejsciwka raz na jakisc czas 'wymusza' na plycie 'swoje' ustawienia i bios IGNORUJE fakt, ze nie ma ustawionego defaulta (podwyzszanego juz i tak przez prejsciowke z 1,5 na 1,7), tylko 1,9... jeszcze nad tym popracuje :D

co do napiecia - Celerony sa niezniszczalne, Intel RULEZ!!

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...