ADEK_pl Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Witam Mam takie małe i może się wydać śmieszne pytanie, otóż mam teraz pamięć sdram 133 i chciałbym kupiś cobie nową płyte główną.Problem tkwi w tym, że nie wiem czy wszystkie płyty obsługują sdram'y. Patrzyłem w sklepach internetowych, a tam było napisane ddr pc-200 do 400.Proszę o odpowiedż. Nie śmiejcie się, ja na prawde tego nie wiem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 coz na sdram nie kupisz raczej nic nowego, najwyzej z odzysku(czyt. drugiej ręki) Jak zmieniasz płytę - zmien pamieci Wieksza wydajność - bedziesz bardziej zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADEK_pl Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 ale chodzi o to że zanim kupie ddr będę musiał wytrzymać z miecha na sdramie, czy to ujest możliwe np na epox 8rda3i którą mam zamiar kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 NIE Musisz mieć DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Nowe plytki obsluguja tylko pamieci typu ddr - to standard. Albo dozbieraj troche na kosci tego typu albo jak kupisz plyte to polezy ona u CIebie i dopiero pozniej dokupisz RAM. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogas Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Witam Mam takie małe i może się wydać śmieszne pytanie, otóż mam teraz pamięć sdram 133 i chciałbym kupiś cobie nową płyte główną.Problem tkwi w tym, że nie wiem czy wszystkie płyty obsługują sdram'y. Patrzyłem w sklepach internetowych, a tam było napisane ddr pc-200 do 400.Proszę o odpowiedż. Nie śmiejcie się, ja na prawde tego nie wiem :-) W zasadzie są płyty, które mają gniazda na SDRam oraz DDR-y. Soltek na ten przykład produkował takie płyty. Jednak z moich doświadczeń wynika, że lepiej się w cos takiego "uniwersalenego" nie pakować :!: Poczekaj te 30 dni i tak jak Koledzy podpowiadaja. Kup dobrą płytę oraz pamięci DDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...