Skocz do zawartości
lolek162

Problem z nec 3500a

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moze , ktos się zetknął z takim probelmem z nec 3500a chociaż ma nagrywanie 16 x dla dvd to nagrywa na 8xplatinum tylko 4x , cd 3 firm 52x tylko z predkością 32x .Mam płytę asusa a7n8x-e z 512 pamieci kingstona i 2 twrdziele 40 i 80 segata 7200 kable zmieniłem na 133ata do twardzieli i do napędów drugi napęd to asus 616 dvd podłączony jako slave , nec 3500 jako master . W necu zmienialem nawet bios na 2,17 i to nie pomogło zmienialem sterowniki do plyty przepinałem jako slave i master niewiem co dalej robić .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknąć na spis nośników na których nagrywa z takimi prędkościami który znajduje się na stronie NECa.

Ten napęd nagra na wszystkim i nie ma problemów z odczytem danych na nagranych nim krążkach właśnie dlatego że umie dobrać prędkość zapisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o sterowniki nvidii a konkretnie stery do ata nowe tną napedy ale jak

da się systemwe wszystko oki , trochę to czasu i nerwów mnie kosztowało

ale teraz wszystko oki , co do tych exprtw od nagrywania platinium to tylko od ricoha zwykłe nie idą na 12 x tylko na 8 x i jeżeli chodzi o cd to tylko verbatimy i tdk chodzą na 48 x ,natomiast te nie uwzględnione przez producenta , głównie konkurencja tajwańska , chińska i z innych zaświatów

tylko na 32 x , trzeba zatem zatem znaleść jakieś modowalny bios i na nim moze pójdzie jak trzeba , pie...... walka marketingowa wszystko wypacza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec ja sie moze dolacze - mam podobny problem...

Tez mam plytke na nvidi z serial ata - instalowalem tylko oryginalne oprogramowanie nvidi (tylko nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_international) do tego nero 6 ktore dostalem z nagrywareczka. I problem taki sam na wielu nosnikach nagrywa z zanizonym speedem nie podoba mi sie - gdyby ktos znalazl spsob na rozwiazanie tego to prosilbym o podanie (plyta dfi lan party ultra b - nie uzywam s-ata)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi