lolek162 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Czy moze , ktos się zetknął z takim probelmem z nec 3500a chociaż ma nagrywanie 16 x dla dvd to nagrywa na 8xplatinum tylko 4x , cd 3 firm 52x tylko z predkością 32x .Mam płytę asusa a7n8x-e z 512 pamieci kingstona i 2 twrdziele 40 i 80 segata 7200 kable zmieniłem na 133ata do twardzieli i do napędów drugi napęd to asus 616 dvd podłączony jako slave , nec 3500 jako master . W necu zmienialem nawet bios na 2,17 i to nie pomogło zmienialem sterowniki do plyty przepinałem jako slave i master niewiem co dalej robić . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Zerknąć na spis nośników na których nagrywa z takimi prędkościami który znajduje się na stronie NECa. Ten napęd nagra na wszystkim i nie ma problemów z odczytem danych na nagranych nim krążkach właśnie dlatego że umie dobrać prędkość zapisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 To też sprawdzałem i wychodzi z tego ze tylko werbatim idzie na 48x reszta by była 40 i 32x ale to nie możliwe eby np memorex , msonic ,emtec wszystkie x52 nagrywał razy 32 . Ps Wg mnie to byłby koszmar . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 Chodzi o sterowniki nvidii a konkretnie stery do ata nowe tną napedy ale jak da się systemwe wszystko oki , trochę to czasu i nerwów mnie kosztowało ale teraz wszystko oki , co do tych exprtw od nagrywania platinium to tylko od ricoha zwykłe nie idą na 12 x tylko na 8 x i jeżeli chodzi o cd to tylko verbatimy i tdk chodzą na 48 x ,natomiast te nie uwzględnione przez producenta , głównie konkurencja tajwańska , chińska i z innych zaświatów tylko na 32 x , trzeba zatem zatem znaleść jakieś modowalny bios i na nim moze pójdzie jak trzeba , pie...... walka marketingowa wszystko wypacza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Wiec ja sie moze dolacze - mam podobny problem... Tez mam plytke na nvidi z serial ata - instalowalem tylko oryginalne oprogramowanie nvidi (tylko nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_international) do tego nero 6 ktore dostalem z nagrywareczka. I problem taki sam na wielu nosnikach nagrywa z zanizonym speedem nie podoba mi sie - gdyby ktos znalazl spsob na rozwiazanie tego to prosilbym o podanie (plyta dfi lan party ultra b - nie uzywam s-ata) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Jeżeli o szybkość to na cdfreaks jest opis , że większość nośników jest nagrywana na 32x i jest propozycja na forum aby ktoś zmodował bios także dotyka to wszystkich . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...